x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Vasile Avram: "Crăciunescu şi Colţescu vor fi suspendaţi"

Vasile Avram: "Crăciunescu şi Colţescu vor fi suspendaţi"

17 Aug 2010   •   00:00

Şeful CCA, Vasile Avram, a anunţat în această dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, că centralii Teo Crăciunescu şi Sebastian Colţescu vor fi reţinuţi de la delegări după greşelile comise în etapa a patra, dar că nu se pune problema scoaterii lor din arbitraj şi nici a aducerii unor brigăzi din străinătate la meciurile din Liga I.

"Cu regret spun că arbitrajul ne-a dat peste cap în această etapă. Dacă în primele două etape asistenţii au influenţat scorul, acum a fost rândul arbitrilor centrali. Colţescu se jură că nu a văzut un penalti. Se jură că nu fură şi l-am prins cu raţa în gură. Să mă ierte Dumnezeu, dacă există o fază atât de clară de ţinere şi nu o dai, dar la un simplu contact, o simplă atingere dai 11 metri, ceva nu e în regulă.  Teo Crăciunescu şi Sebastian Colţescu vor fi analizaţi amănunţit şi vor avea timp de gândire, să vadă care au fost cauzele aplicării unilaterale a legilor jocului. În nici un caz nu vor fi excluşi din arbitraj, dar vor avea timp de gândire, vor simţi pe pielea lor şi cu siguranţă vor încerca să nu mai facă asemnea greşeli ", a declarat Avram.

Vasile Avram spune că dacă se va ajunge iar la aducerea arbitrilor străini, românii nu vor mai fi folosiţi deloc, timp de un an, în prima ligă: "Dacă vom aduce din nou arbitri străini cred că vom face cu adevărat o revoluţie, toate jocurile vor fi arbitrate de brigăzi străine iar românii vor arbitra numai la Liga a II-a şi Liga a III-a şi vor fi supuşi timp de un an de zile unui program de pregătire şi monitorizare. Altă soluţie nu avem şi sper să nu ajungem la aşa ceva. Avem o problemă şi trebuie să o rezolvăm".

Până atunci, Avram pare dispus să încerce în primă fază varianta cu 6 arbitri, agreată de forurile internaţionale. "Având în vedere că FIFA şi UEFA ne-a transmis că putem folosi şi noi sistemul de arbitraj în şase, înainte de a ajunge la ultima soluţie de a aduce arbitri din străinătate trebuie să ne folosim de toate mijloacele noastre interne, cu arbitri din România, dacă tot există posibilitatea să se plătească baremuri pentru arbitri din străinătate, care sunt triple faţă de 4000 de euro cât costă o brigadă românească", a spus şeful CCA.

×
Subiecte în articol: liga i