x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Victorie, dar nimic concret

Victorie, dar nimic concret

de Mihai Igirosanu    |    16 Noi 2011   •   21:00
Victorie, dar nimic concret

Nationala Romaniei a incheiat anul cu o victorie clara, 3-1 in fata unei nationale de rezerve si adolescenti a Greciei. Tricolorii au invins un adversar calificat la Euro 2012, clasat pe locul 8 in aproximativa ierarhie FIFA, dar care nu avea cum sa se mai motiveze pentru amicalul disputat in paduricea din Altach.

Romania a invins fosta campioana europeana din 2004 exact din aceleasi motive si in acelasi context in care Costa Rica a remizat, 2-2, in noaptea de marti spre miercuri, contra celei mai bune nationale a lumii, Spania.
Confruntarea cu elenii n-a oferit nimic concret. In afara pleiadei de fotbalisti-promisiune, selectionerul Victor Piturca n-a primit decat confirmarea ca Torje este noul jucator determinant. Atat! In rest, am inteles doar ca Papp ar putea fi o varianta pentru aproape orice post din defensiva, ca Dorin Goian va fi unul dintre titularii certi, ca Neagu este un inchizator sigur pe el, ca Tanase poate face diferenta daca se afla in rarele sale perioade de gratie sau ca Marius Niculae ne poate ajuta prin calitate si experienta.

Marea noastra problema este ca putem afirma cu certitudine despre greci, de exemplu, ca au jucat impotriva noastra cu rezervele. Despre noi? Noi nu stim care ne sunt titularii si care ne sunt rezervele. Pana selectionerul, care va fi el, nu va rezolva aceasta problema, ne vom bucura doar atunci cand adversarul are sacii in caruta si motaie relaxat impotriva noastra.

Le-a revenit zambetul
Dupa victoria de marti seara, jucatorii si selectionerul Victor Piturca au iesit din barlogul in care se exilasera dupa esecul din Belgia, aparand in fata reprezentantilor presei extrem de relaxati si zambitori. E adevarat, au lipsit obisnuitele declaratiile tampe de dupa alte meciuri amicale, gen "ne bucuram pentru cele trei puncte". "A fost un 3-1 sec, dupa un joc foarte bun. Grecii n-au avut aproape nici o ocazie de gol si in a doua repriza scorul putea lua proportii. Unii jucatori, precum Neagu, Chipciu, Gaman sunt castiguri pentru echipa nationala. In tara s-au spus vorbe urate despre ei, au fost huliti, dar au ajuns sa castige de o maniera categorica aceasta partida", a declarat Piturca. Ca de obicei, Torje a fost responsabil cu tupeul ieftin si neavenit, ironizand un adversar cu performante care pentru noi sunt de domeniul SF-ului: "Cand noi am fost la Euro, in anii trecuti, altii stateau acasa si se uitau la televizor. Asta e viata si trebuie sa ne conformam. Oricum, viitorul suna bine, nu stiu daca am avut trei jucatori peste 23 de ani".

×
Subiecte în articol: amical romania-grecia