x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Victorie şi poze la tabelă

Victorie şi poze la tabelă

de Mihai Igirosanu    |    15 Noi 2011   •   21:00
Victorie şi poze la tabelă

Dupa ce Chipciu a facut 3-1, de pe banca de rezerve a Romaniei se fotografia tabela de marcaj a stadionului din Altach

Nationala Romaniei a terminat anul cu o victorie, 3-1, in meciul amical disputat aseara in Austria, la Altach, contra Greciei.

Trupa lui Victor Piturca a depasit o nationala elena calificata direct la turneul final, lipsita de majoritatea titularilor si pe care selectionerul Fernando Santos nu a reusit sa o motiveze deloc.

Torje a deschis scorul in prima repriza, dupa o gafa a portarului de 17 ani al elenilor, Kapino, insa "veteranul" Karagounis a restabilit egalitatea pana la pauza, printr-o lovitura libera executata impecabil.
In repriza secunda, Tanase ('61) a marcat cu un voleu senzational din interiorul careului de 16 metri, pentru ca Alexandru Chipciu ('81) sa speculeze o gafa de proportii a defensivei Greciei.
Imediat dupa ce mijlocasul ofensiv al Brasovului a marcat golul de 3-1 cativa oameni de pe banca de rezerve a tricolorilor au fost surprinsi cand incercau sa fotografieze tabela de marcaj a micutei arene din Altach. Probabil ca pentru o nationala atat de modesta si aproape lipsita de perspective sa invinga o echipa din top 10 mondial, chiar si intr-un meci amical, reprezinta un succes de proportii.

Selectionerul Piturca a jucat cu: Balgradean - Papp, Gaman ('64 Chiriches) , D. Goian, St. Radu - Torje, I. Neagu ('87 N. Grigore), Pintilii ('46 C. Lazar), Tanase ('68 Chipciu) - B. Stancu ('79 Cocis), Mazilu ('46 M. Niculae).

Ca sa incheiem cu un sablon, asa cum suntem obisnuiti, echipa nationala a incheiat bine anul competitional si ne face sa visam frumos pentru preliminariile CM 2014. Aceasta fraza reprezinta un limbaj de lemn, trebuie luata ca atare si este strict interzisa celor care se pricep cu adevarat la fotbal.

Hagi ataca: "Nu vad nici o idee!"
Desi n-a pronuntat nici un nume, cel mai bun fotbalist roman al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi a lansat ieri un atac la adresa presedintelui FRF, Mircea Sandu si a selectionerul Victor Piturca. Invitat la DigiSport, Hagi a declarat: "Se perinda prea multi jucatori la nationala in acest moment. Nu este un lot omogen. Aud cuvantul reconstructie de vreo patru ani, e gresit. Noi trebuie sa construim, nu sa reconstruim. Daca se schimba jucatorii atat de des, ce mai reconstruim? Eu nu vad nici o idee, nici un concept in fotbalul romanesc in acest moment. Trebuie sa ai un obiectiv si pe termen scurt, mediu si lung. Cand vad 50 de jucatori in circuitul echipei nationale, ma sperii. De ce s-au rulat atatia jucatori in ultimii ani de catre doar doi antrenori?".

×
Subiecte în articol: amical romania-grecia