x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Zero printre fum şi bastoane

Zero printre fum şi bastoane

de Mihai Igirosanu    |    18 Sep 2011   •   21:00
Zero printre fum şi bastoane

A devenit regula ca fiecare derby din Bucuresti in care joaca Dinamo sa fie marcat de scandaluri cu suporterii. Partida de aseara n-a facut exceptie, iar galeria gazdelor a produs primele probleme inca din debut, cand arbitrul Sebastian Coltescu a intrerupt meciul de doua ori pentru cate 30 de secunde din cauza tortelor aruncate pe gazon. Daca in prima faza au zburat cateva petarde si dinspre sectorul rezervat galeriei Rapidului, fanii dinamovisti si-au continuat razboiul timp de mai multe minute, pentru ca in final sa fie evacuati de jandarmi pe un teren aflat langa stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Dupa identificarea video, peste 120 de ultrasi au fost condusi la mai multe sectii de politie unde li s-au intocmit dosare penale, riscand sa nu mai poata intra pe o arena sportiva in urmatorii trei ani.

Despre meci nu sunt multe de spus. A fost o partida cu nerv doar in primele 25 de minute, cand Dinamo a trecut de doua ori pe langa gol, dar Kone si Rus au fost blocati in aceeasi faza de Coman si Glauber. Singura faza notabila care a mai urmat pana la pauza a fost eliminarea lui Herea dupa o intrare cu talpa inainte asupra lui Grigore, faza la care arbitrul Coltescu are acoperire. Ramasa in zece oameni, Rapid a incercat in partea secunda sa blocheze orice culoar spre propriul careu. Misiune indeplinita, plus cateva contraatacuri taioase, dar fara sanse de finalizare, cata vreme la un moment dat Pancu ramasese izolat complet in avanposturi. Pana la urma, Rapid a castigat un punct la capatul unui meci cu un spectacol slab pe gazon si trist in tribune. 'Este un rezultat foarte bun, in conditiile in care am jucat din nou in inferioritate. Se pare ca trebuie sa ne obisnuim in zece oameni, se intampla tot felul de lucruri. Nu cred ca Herea trebuia eliminat, iar maniera din prima repriza ne-a enervat foarte tare, cand multe faze au fost judecate diferit pentru cele doua echipe', a spus dupa meci Razvan Lucescu.

Echipele:
DINAMO: Balgradean - Luchin, Dr. Grigore, Moti, Diabate - L. Rus (’60 L. Ganea), D. Kone, D. Stoica, C. Munteanu – Danciulescu ('74 Bakaj), M. Niculae (’80 Tucudean).
Antrenor: Liviu Ciobotariu.
RAPID: D. Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Glauber, Ezequias - N. Grigore, Alexa, Herea – Surdu ('55 Roman), Pancu ('87 Teixeira), Deac.
Antrenor: Razvan Lucescu.
Cartonas rosu: Herea ('44)
Arbitri: S. Coltescu – S. Gheorghe, M. Nagy

Steaua – Pandurii 1-2
Ce n-a reusit Schalke, a facut-o Pandurii! La trei zile distanta de la remiza alba scoasa contra nem­tilor, Steaua n-a putut impiedica aseara un succes al gorjenilor in partida de la Ploiesti, de pe stadi­o­nul Astrei (1-2). Chiar daca Rusescu a deschis scorul in minutul 3, trupa lui Grigoras a reactionat ime­diat, egaland prin Voiculet in minutul 9, pentru ca din minutul 20 sa preia conducerea prin Pintilii, dupa un penalty acordat in urma unui hent in comis de Latovlevici, eliminat. Din pacate, meciul a fost presarat cu evenimente nedorite. Chiar inainte de pauza, Tatarusanu a suferit o entorsa si a fost inlocuit cu Stanca, pentru ca in minutul 87 Gar­dos sa-i provoace o fractura dubla de tibie si peroneu lui Bacila, transportat de urgenta la spital. Gardos a fost trimis la vestiare, iar in cel de-al 13-lea minut de prelungiri Pintilii a vazut si el 'rosu', dupa o intrare urata la Brandan.

×
Subiecte în articol: dinamo rapid fotbal intern