x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international 4 pentru Europa Dacă nici acum…

4 pentru Europa Dacă nici acum…

11 Aug 2022   •   06:50
4 pentru Europa  Dacă nici acum…

CFR Cluj - Soligorsk în tur 0-0 Tot pe mâna lui Ciprian Deac

Alunecați de la masa bogaților a Ligii Campionilor direct în Conference League, clujenii au nevoie ca de aer de accederea în grupele celei de-a treia competiții europene. Salariile mari și fără jucători vandabili la prețuri mari, toate speranțele de redresare financiară vin de la UEFA. Sursele noastre spun că „gaura” de la CFR a depășit deja 25 de milioane de euro, jucătorii au două luni restante la salariu, iar 4-5 milioane de euro (doar dacă CFR acumulează câteva victorii în grupe) ar însemna o adevărată gură de aer. Anul trecut echipa din Gruia a avut  o prestație modestă iar în conturile clubului au intrat puțin peste 3 milioane de euro. Dacă scădem cheltuielile cu deplasările și cazarea, CFR nu a rămas cu mare lucru.

În această ediție Deac&co. s-au făcut de râs în preliminariile Ligii Campionilor, fiind eliminați de anonimii de la Pyunik Erevan. În turul cu Șakhtar Soligorsk, CFR a scos un 0-0 chinuit. Azi, clujenii sunt favoriți în fața campioanei din Belarus, însă la fel au fost și în disputa cu campioana Armeniei.

FCSB - Dunajská în tur 1-0 Ar trebui să fie seara lui Octavian Popescu 

FCSB are ocazia să întrerupă seria de 5 ani fără calificare în grupele unei competiții europene. După victoria din deplasare cu Dunajská Sreda, 1-0, bucureștenii pornesc mari favoriți diseară pe Arena Națională, unde sunt așteptați peste 20.000 de spectatori. Ar trebui să fie meciul în care Octavian Popescu să-și demonstreze, în sfârșit, talentul, mai ales că acum este și căpitanul echipei.

În centrul atenției vor fi și noile achiziții, David Miculescu și vârful Bogdan Rusu, ambii vor juca titulari și, conform spuselor patronului Gigi Becali, „S-au adaptat foarte bine, alcătuirea echipei începe cu ei”. De asemenea, a fost anunțată revenirea „miraculoasă” lui Florinel Coman după accidentarea din meciul tur.

În caz de calificare, FCSB îi va întâlni în play-off-ul Conference League cel mai probabil pe norvegienii de la Viking, un adversar mai dificil decât slovacii. Aceștia i-au învins categoric în prima manșă cu 5-1 pe irlandezii de la Sligo Rovers.

CSU Craiova - Zorya în tur 0-1 Rădoi, minuni în două zile

„Schimbarea antrenorului ar trebui să producă un șoc benefic la echipă. Venirea lui Mirel Rădoi la Universitatea va schimba fața echipei”, a declarat Sorin Cârțu, președintele CS Universitatea Craiova la numirea lui fostului selecționer ca principal în Bănie. Dar meciul cu Zoria Luhansk, chiar dacă stadionul Ion Oblemenco va fi plin, va fi unul extrem de greu. În meciul tur, disputat în Polonia, ucrainenii au jucat excelent, au pasat precis, și doar ghinionul a făcut să nu câștige la scor. Universitatea a jucat extrem de slab, fapt care a dus și la demiterea antrenorului Laszlo Balint. Acum rămâne de văzut ce va reuși Rădoi, care a avut doar două zile la dispoziție să pregătească meciul de diseară. Prima decizie a fost readucerea la prima echipă a rebelilor Vână și Nistor, care au fost scoși din lot în urma unor conflicte cu fostul tehnician. „Teoretic, un scor de 0-1 poate fi întors. Vom avea publicul în spate, avem ambiția să mergem mai departe”, a spus Cârțu. În caz de calificare, CSU va juca în play-off cel mai probabil cu Hapoel Beer Sheva, din Israel.

Djurgarden - Sepsi în tur 3-1 „E greu, dar încercăm”

Cea mai dificilă sarcină dintre echipele românești au avut-o cei de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. La a doua participare în cupele europene, covăsnenii n-au avut un coeficient care să le asigure statutul de cap de serie, pornind mereu cu șansa a doua. Totuși, au trecut în turul precedent de o echipă mai bine cotată pe hârtie, Olimpia Ljubljana. Acum au dat peste Djurgarden, locul 2 în actualul sezon din Suedia, echipă neînvinsă de 9 meciuri. În plus, scandinavii au învins în meciul tur de la Sf. Gheorghe cu 3-1, însă Sepsi nu a jucat chiar rău. Echipa pregătită de Cristiano Bergodi are posibilitatea să răstoarne rezultatul de acasă, mai ales că nu mai există regula golului marcat în deplasare. „Noi plecăm cu şansa a doua în acest meci. Echipele din Suedia sunt echipe bune, disciplinate din punct de vedere tactic. Au şi forţă jucătorii lor şi atunci spun eu că plecăm cu şansa a doua, nu se poate spune altceva. Dar avem și noi șansa noastră”, a declarat Cristiano Bergodi. În caz de calificare, Sepsi va întâlni Apoel din Cipru sau Kyzylzhar, din Kazahstan.

×