x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia s-a calificat în cea de a doua semifinală de la EURO 2020, după o victorie categorică

Anglia s-a calificat în cea de a doua semifinală de la EURO 2020, după o victorie categorică

04 Iul 2021   •   05:50
Anglia s-a calificat în cea de a doua semifinală de la EURO 2020, după o victorie categorică
Sursa foto: Hepta

Ultimul sfert de finală de la EURO 2020 a confirmat calculele hârtiei, Anglia învingând categoric reprezentativa Ucrainei, cu 4-0 (1-0), pe Stadio Olimpico, din Roma, calificându-se în semifinala în care va întâlni naționala Danemarcei.

A fost o partidă în care s-a jucat practic într-un singur sens. 11.800 de spectatori au fost martorii deschiderii scorului, în minutul 4, de către Anglia, prin Hary Kane, care a valorificat o pasă a lui Raheem Sterling.

La capătul uneia dintre puținele acțiuni ofensive ale Ucrainei, șutul plasat al lui Roman Yaremchuk a fost respins în corner de portarul englez Jordan Pickford, în minutul 17.

La un minut după revenirea de la vestiare, Luke Shaw a centrat o minge în fața careului mic, de unde fundașul Harry Maguire a trimis imparabil în poarta lui Georgi Bushchan (2-0, min. 46).

Același Luke Shaw l-a servit peste 4 minute pe căpitanul Hary Kane, care nu a iertat, marcând al doilea său gol al meciului și al treilea de la EURO 2020 (3-0, min. 50).

Total debusolați, ucrainienii au mai primit un gol din fază fixă, cornerul executat de Mason Mount încheindu-se cu reușita cu capul al lui Jordan Henderson.

S-a încheiat 4-0, Ucraina nereușind să mai pună probleme consistente, ăn ciuda faptului că Anglia a cedat deliberat posesia jocului în ultimele minute.

În ultiele 5 minute ambele echipe au jucat la trecerea timpului, procedeul preferat fiind pasa „acasă”.

Anglia s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Danemarca, în timp ce Ucraina a încheiat cea mai bună participare din istorie la un turneu final European.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: euro 2020