x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Antrenorul Spartei Praga, suspendat zece săptămâni pentru fals!

Antrenorul Spartei Praga, suspendat zece săptămâni pentru fals!

22 Feb 2011   •   10:43
Antrenorul Spartei Praga, suspendat zece săptămâni pentru fals!

153110-.jpgAntrenorul echipei Sparta Praga, Jozef Chovanec, a fost suspendat zece săptămâni deoarece a introdus pe teren sub o identitate falsă doi jucători care au renunţat să participe la un meci al naţionalei de tineret a Cehiei pe motiv că sunt bolnavi, informează AFP.

Sancţiunea a fost dictată de federaţia cehă şi se aplică pentru meciurile din campionatul intern. Astfel, Chovanec nu va putea conduce pe Sparta de pe bancă până pe data de 7 mai.

Declaraţi oficial indisponibili pentru meciul de tineret cu Olanda, programat pe 9 februarie, atacanţii Vaclav Kadlec şi Tomas Pekhart au jucat cu o zi mai devreme sub culorile Spartei într-un meci amical cu formaţia Zenit Sankt-Petersburg. În timpul partidei respective, cei doi au jucat cu alte nume afişate pe spatele tricourilor. Adevărul a ieşit la iveală în urma publicării unei fotografii pe site-ul oficial al grupării ruse de fotbal.

În plus, gruparea Sparta Praga, locul 2 în clasament, la patru puncte de Viktoria Pilsen, a fost amendată de federaţie cu suma de 30.660 de euro, iar cei doi jucători au fost suspendaţi pentru două meciuri.

×