x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentina-Nigeria 1-0: Heinze a salvat debutul lui Diego

Argentina-Nigeria 1-0: Heinze a salvat debutul lui Diego

12 Iun 2010   •   00:00
Argentina-Nigeria 1-0: Heinze a salvat debutul lui Diego
Sursa foto: /Reuters

Debutul Argentinei, prima experienţă ca antrenor la un turneu final a lui Diego Maradona, a fost cel mai aşteptat eveniment al zilei de sâmbătă. Încurajaţi de 30.000 de suporteri fanatici, sud-americanii s-au aruncat din start spre poarta nigeriană, acolo unde însă Messi, Higuain şi compania s-au lovit de un extraordinar Enyeama.

Portarul "vulturilor" l-a exasperat şi pe Messi prin intervenţiile sale senzaţionale. Totuşi, debutul lui Diego a fost salvat de lovitura de cap fabuloasă a fundaşului Heinze. Deşi lipsiţi de starul lui Chelsea, Obi Mikel, africanii au făcut faţă cu brio dantelăriilor argentiniene, iar şansa şi zborul din bară în bară al portarului de la Hapoel Tel Aviv au păstrat scorul în limite rezonabile. Finalul a găsit banca argentiniană în culmea fericirii, iar la conferinţa de presă, Maradona s-a arătat extrem de volubil: "Trebuie să-l felicit pe portarul nigerian, Enyeama, care a scos trei sau patru goluri ca şi făcute. Noi am făcut un joc bun de atac. Am terminat în suferinţă, într-un meci care se putea încheia remiză. Cel care cruţă viaţa şi nu ucide va plăti în cele din urmă. Meritul pentru faptul că nu am marcat mai mult aparţine portarului nigerian. Jucători precum Leo Messi, «Pipita» Higuain şi alţii au marcat 60 de goluri în cursul anului şi în acest meci aş putea spune că nu vedeau poarta. Însă contează rezultatul. Am început cu o victorie, este minunat", a declarat Maradona.

"El Pibe" a continuat prin a-l lăuda pe Lionel Messi, despre care a spus că "a fost mereu lângă minge" şi a continuat, declarând că nu se teme de nici o echipă, deoarece, în fotbal, "teama nu există". Totuşi, Diego resimte emoţia debutului: "Multă, multă emoţie. Să-i văd înainte de meci pe toţi aceşti argentinieni... Mulţumesc oamenilor pentru sprijin! Un selecţioner trebuie să ia decizii rapid, la un Mondial totul se petrece ca la Formula 1. Azi am câştigat un meci foarte important. Am fost îngăduitori cu portarul, însă vreau să nu mai fim clemenţi". La meciul cu Nigeria, Diego Maradona s-a îmbrăcat pentru prima oară în costum de când este selecţioner, la cererea fetelor sale, după ce fostul fotbalist obişnuia să apară la partide doar în trening.

Pentru livetext daţi click aici

×