x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arsenal a câștigat Community Shield la lovituri de departajare, în fața lui Man City

Arsenal a câștigat Community Shield la lovituri de departajare, în fața lui Man City

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   22:01
Arsenal a câștigat Community Shield la lovituri de departajare, în fața lui Man City
Sursa foto: Arsenal

Arsenal Londra a învins-o pe Manchester City cu 4-1 la penalty-uri, câștigând duminică Community Shield și obținând primul trofeul al sezonului în Anglia, într-un meci în care a fost condusă timp de 101 minute.

Fabio Vieira a marcat lovitura de pedeapsă câștigătoare, după ce Arsenal a egalat în al 11-lea minut de joc suplimentar, pentru un 1-1, care a dus cele două echipe direct la executarea loviturilor de departajare, pe stadionul Wembley din Londra.

"Pentru noi, este o declarație. Este un marker pentru a ști că putem merge și bate Man City într-un meci mare atunci când contează", a declarat Aaron Ramsdale, portarul lui Arsenal, pentru ITV.

"Nu suntem siguri cum va fi în acest sezon. Dar acel blocaj mental a dispărut. Suntem gata să mergem mai departe acum".

În timp ce City a avut cea mai mare parte a posesiei în prima repriză, Arsenal a avut cele mai mari ocazii, Kai Havertz irosind două oportunități de a deschide scorul, Stefan Ortega opunându-se.

Cole Palmer a deschis scorul pentru „cetățeni” în minutul 77m cu un șut de la marginea careului.

Ramsdale și-a salvat apoi echipa de două ori la rând, în fața lui Phil Foden și Rodri pentru a menține deficitul la un gol.

Arsenal a reușit să egaleze prin golul lui Leandro Trossard în minutul 11 al timpului suplimentar de joc.

La loviturile de departajare, Kevin de Bruyne a șutat în bara transversală, iar Ramsdale a salvat un șut slab al lui Rodri, înainte ca Vieira să obțină cea de-a 17-a victorie a lui Arsenal, în deschiderea sezonului, trecând astfel pe locul al doilea în topul tuturor timpurilor, după Manchester United.

Victoria londonezilor a prelungit seria de înfrângeri a lui City în Community Shield, după înfrângerile cu Liverpool în sezonul trecut și Leicester City în 2021.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arsenal Community Shield man city