x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Astra Giurgiu, eliminată din Europa League de FK Oleksandria, victorioasă cu 1-0

Astra Giurgiu, eliminată din Europa League de FK Oleksandria, victorioasă cu 1-0

03 Aug 2017   •   22:09
Astra Giurgiu, eliminată din Europa League de FK Oleksandria, victorioasă cu 1-0
Sursa foto: Ohmega1982/Getty Images/iStockphoto

Echipa de fotbal Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Europa League, după ce a fost învinsă de formația ucraineană FK Oleksandria cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe stadionul Nika din Oleksandria, în manșa secundă a turului al treilea preliminar.

Diferența a fost făcută de golul marcat de Andrei Zaporojan (43 — penalty), după un fault comis de portarul Polczak asupra lui Starenki.

În prima manșă scorul a fost egal, 0-0.

Astra a făcut o primă repriză slabă și abia în ultima parte a meciului a forțat egalarea, având primul șut pe poartă în această dublă abia în min. 73 al partidei din Ucraina.

Oleksandria a început bine și în minutul 11, Stan a fost aproape de autogol, cu o intervenție nefericită. La cornerul rezultat, Bondarenko a trimis cu capul, dar puțin pe lângă poartă.

Meciul a fost unul tern, în care niciuna dintre echipe nu a reușit să lege jocul, dar gazdele au fost mai insistente și au reușit să deschidă scorul prin Zaporojan în finalul primei reprize. Oleksandria putea intra cu un avans de două goluri la cabine, dar Grițuk a ratat singur cu portarul Iliev, la gafa lui Belu (45+1).

După pauză, ucrainenii au mai avut oportunități prin Sitalo (48), șut de la 20 metri, prins în doi timpi de Iliev, și Starenki (52), care a reluat din cădere peste poartă.

Gazdele au preferat un joc de așteptare în ultima parte a meciului, iar Astra a forțat egalarea, sinonimă cu calificarea. Ioniță (73) a tras la colțul scurt, a mingea a fost respinsă de portar. Dandea (74) a avut și el o ocazie bună, dar șutul său la vinclu a fost scos din nou de portar.

Oleksandria a fost aproape să încheie conturile pe contraatac, dar Țurikov a tras în plasa laterală (90+1), iar Kuliș a ratat față în față cu Iliev (90+5).

Astra nu a marcat în ultimele sale trei meciuri din cupele europene și își încheie parcursul în acest sezon.

FK Oleksandria — Astra Giurgiu 1-0 (1-0)
A marcat: Andrei Zaporojan (43 — penalty).
Oleksandria, Stadion Nika
Europa League — turul al treilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 0-0.

Au evoluat echipele:

Oleksandria: 79. Iuri Pankov — 2. Serghei Cebotaev, 17. Andrei Ghitcenko, 5. Valeri Bondarenko, 29. Andrei Bațula — 44. Evgheni Banada, 15. Andrei Zaporojan (căpitan), 22. Vasil Grițuk (6. Maksim Kalenciuk, 78) — 27. Serghei Starenki (9. Vitali Ponomar, 57), 18. Artem Sitalo (7. Stanislav Kuliș, 69), 11. Andrei Țurikov. Antrenor: Vladimir Șaran.
Rezerve neutilizate: 24. Vladislav Levonidov — 13. Artem Ciornîi, 20. Pavlo Pașaev, 72. Mihailo Kozak.

Astra: 23. Plamen Iliev — 7. Claudiu Belu-Iordache, 30. Alexandru Dandea, 25. Piotr Polczak, 77. Alexandru Stan (căpitan) — 24. Filip Mrzljak (92. Remus Bogdan Chipirliu, 84), 8. Mateo Poljak (95. Romario Moise, 52), 4. Marquinhos Carioca — 10. Alexandru Ioniță II, 9. Anthony Le Tallec, 17. Viorel Nicoară (96. Silviu Balaure, 65). Antrenor: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 1. David Lazar — 19. Mihai Butean, 21. Erico Da Silva, 71. Andrei Pițian.

Arbitru: Oliver Drachta; arbitri asistenți: Roland Brandner, Stefan Kuehr; arbitru de rezervă: Manuel Schuettengruber (toți din Austria)
Observator UEFA pentru arbitri: Rune Pedersen (Norvegia), delegat UEFA: Philippe Prudhon (Franța)
Cartonașe galbene: Sitalo (18), Polczak (41), Ioniță II (45+2), Bațula (50).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: astra giurgiu