x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Remiză în clasicul european dintre Barcelona și Manchester United

Remiză în clasicul european dintre Barcelona și Manchester United

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2023   •   22:28
Remiză în clasicul european dintre Barcelona și Manchester United
Sursa foto: Hepta

Capul de afiș al serii de joi din UEFA Europa League dintre Barcelona și Manchester United a livrat ceea ce a promis, o partidă spectaculoasă încheiată cu o remiză cu 4 goluri (2-2) și mult fotbal de calitate, în manșa tur a șaisprezecimilor de finală ale competiției.

Duelul de Liga Campionilor dintre cele două echipe ce au jucat două finale ale competiției supreme intercluburi a avut loc de data aceasta în Liga Europa, cu o primă manșă pe Camp Nou.

După o primă repriză fără goluri, dar cu faze importante la ambele porți, în care s-au remarcat în special De Gea și Ter Stegen, partida a avut o repriză secundă cu 4 goluri, care au dus la o remiză ce face ca meciul retur să anuleze manșa tur.

Alonso a fost cel care a deschis scorul în minutul 50 pentru gazde, fructificând o pasă venită de la Raphinha, în minutul 50.

Marcus Rashford a egalat după doar 3 minute, cu un șut din careu, la colțul scurt al porții lui Ter Stegen, ducând la 14 numărul golurilor marcate în ultimele 16 jocuri, după pauza cauzată de Campionatul Mondial.

Același Rashford a creat și faza golului doi al englezilor, după ce centrarea sa de pe linia de fund a fost respinsă nefericit în propria poartă de Kounde, în minutul 59 (1-2).

Barcelona nu a renunțat la luptă, cu toate că oaspeții au continuat să pună presiune la poarta lui Ter Stegen.

Autorul nefericitului autogol, Kounde a fost cel care a pasat pentru marcatorul golului egalizator, brazilianul Raphinha, al cărui șut din afara careului l-a lăsat fără replică pe De Gea, influențat și de faptul că pe traiectoria balonului se afla polonezul Lewandowski (2-2, min. 76).

Gazdele au forțat pe final și s-au apropiat de mai multe ori periculos de poarta englezilor, Casemiro fiind la un pas de autogol, o minge trimisă de el spre propria poartă nimerind bara, în timp ce De Gea a salvat în alte două rânduri pe diavolii roșii de la înfrângere.

S-a încheiat 2-2, condiție în care meciul de pe Old Trafford de peste o săptămână va începe practic de la egalitate perfectă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manchester united barcelona