x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bayern Munchen - singurul club profitabil dintre campioanele din Europa în sezonul 2020-2021

Bayern Munchen - singurul club profitabil dintre campioanele din Europa în sezonul 2020-2021

12 Ian 2022   •   12:00
Bayern Munchen - singurul club profitabil dintre campioanele din Europa în sezonul 2020-2021
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Bayern Munchen este singura campioană din cele opt mari ligi de fotbal din Europa care a obținut profit în sezonul 2020-2021, perturbat de coronavirus, arată un studiu al firmei de audit KPMG, publicat miercuri.

Campioana din Bundesliga a depășit la limită bariera profitabilității, cu un profit după impozitare de 1,8 milioane de euro, înregistrând și cel mai mic raport dintre cheltuielile de personal și veniturile operaționale.

„În timp ce redeschiderea stadioanelor și unele contracte comerciale majore semnate recent pot oferi un oarecare optimism... pandemia nu a făcut decât să amplifice problemele de sustenabilitate financiară și fragilitatea ecosistemului fotbalistic", a declarat Andrea Sartori, șeful global pentru sport al KPMG.

Exemplificând aceste probleme, câștigătoarea din Serie A, Inter Milano, a înregistrat o pierdere anuală de 245,6 milioane de euro la venituri operaționale de 347,5 milioane de euro, iar campioana din La Liga, Atletico Madrid, a pierdut 111,7 milioane de euro la venituri de 349,6 milioane de euro.

Pe primul loc în topul veniturilor se află campioana din Premier League, Manchester City, care a generat 644,2 milioane de euro, în creștere cu 17% față de sezonul precedent, se arată în studiu.

City, care a ajuns în finala Ligii Campionilor, a devansat pentru prima dată și rivalii locali de la Manchester United (557 milioane de euro).

Bayern s-a clasat pe locul al doilea după City, cu venituri de 597,5 milioane de euro, în timp ce Besiktas, câștigătoarea Super Lig din Turcia, a avut cele mai mici venituri dintre cele opt cluburi campioane, cu 59 de milioane de euro.

Șase dintre cluburi au crescut veniturile din transmisiuni, beneficiind de venituri legate de meciurile amânate din sezonul 2019-20 și jucate după iunie 2020.

(sursa: Mediafax)

×