x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Benzema spulberă PSG și califică Real Madrid în sferturile Ligii Campionilor

Benzema spulberă PSG și califică Real Madrid în sferturile Ligii Campionilor

10 Mar 2022   •   06:19
Benzema spulberă PSG și califică Real Madrid în sferturile Ligii Campionilor
Sursa foto: Hepta

Real Madrid - PSG 3-1. Duelul atacanților francezi Karim Benzema și Kylian Mbappe a decis miercuri confruntarea dintre Real Madrid și PSG, din optimile Ligii Campionilor. După ce Mbappe a deschis scorul înainte de pauză, Benzema a reușit un hat-trick în doar 17 minute, profitând de un șir de greșeli în apărarea pariziană.

PSG a dat impresia echipei mai bine plasate în teren, în prima repriză. Mbappe a deschis scorul în minutul 34, însă golul nu a fost validat pe motiv de offside.

Peste doar 5 minute, același jucător, pentru a cărui semnătură se luptă ambele echipe, a reușit în cele din urmă să marcheze, după un contraatac în mare viteză, lansat de Neymar Jr.

După pauză, PSG a continuat să domine, până când, în minutul 61, portarul Donnarumma a bâlbâit un balon în fața porții sub presiunea lui Benzema. Mingea a ajuns în colțul opus al careului mic la Vinicius, care l-a servit perfect din nou, central, pe Benzema. Atacantul francez a îndeplinit o formalitate, egalând la 1-1.

Au urmat apoi alte două momente ce l-au avut în primplan pe Benzema. În minutul 76, acesta e preluat conducerea, cu un șut din careu, după o pasă filtrantă a lui Modric, profitând și de o greșeală de plasare în jocul de offside a unui jucător parizian.

La faza imediat următoare reluării meciului, madrilenii au lansat un nou contraatac, Marquinos a respins la întâmplare o minge la marginea careului mare, de unde Benzema a șutat fără preluare, la colțul lung al porții lui Donnarumma, ducând scorul meciului la 3-1 și cel general, al dublei confruntări din optimi, la 3-2.

Real Madrid se califică așadar în sferturile de finală ale UEFA Champions League, alăturându-se lui Liverpool, Bayern Munchen și Manchester City.

Cetățenii au remizat, tot miercuri seara, pe Etihad Stadium, în fața celor de la FC Porto, după ce în tur câștigaseră în Portugalia cu 5-0.

  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Nacho - Kroos, Valverde, Modric - Asensio, Benzema, Vinicius Jr.
  • Rezerve: Lunin, Vallejo, Marcelo, Vazquez, Ceballos, Isco, Camavinga, Hazard, Jovic, Bale, Rodrygo, Diaz

 

  • PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Danilo, Verratti, Paredes - Messi, Mbappe, Neymar
  • Rezerve: Navas, Dagba, Diallo, Kehrer, Di Maria, Wijnaldum, Draxler, Gueye, Eric Junior, Simons, Michut, Icardi

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Real Madrid - PSG real madrid benzema