x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bieloruşii ne iau peste picior: "I-am văzut pe români bucuroşi că a fost 0-0"

Bieloruşii ne iau peste picior: "I-am văzut pe români bucuroşi că a fost 0-0"

08 Sep 2010   •   00:00

Selecţionerul Belarusului, Bernd Stange, a declarat că i-a simţit pe jucătorii naţionalei României satisfăcuţi că meciul de la Minsk, din preliminariile CE 2012, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, informează goals.by.

"Dacă înainte de startul campaniei aş fi fost întrebat dacă vreau o victorie şi un egal în primele două meciuri, aş fi acceptat imediat. Am marcat doar un gol în această dublă, dar nu uitaţi pe cine am avut în faţă, Franţa şi România. Acum trei ani românii ne-au bătut cu 3-1, atunci n-am avut nici o şansă. Din păcate, noi n-am atins încă marile standarde precum Anglia, Spania sau Olanda. Ele câştigă un meci, apoi îl câştigă şi pe următorul. Victoria asupra Franţei a rămas în minţile jucătorilor, a avut şi acest lucru un rol în meciul cu România. Nici o echipă nu merita toate punctele, deşi România a atacat bine. I-am văzut pe români bucuroşi că s-a terminat aşa", a spus antrenorul german.

"Belarus a câştigat un punct. Dacă vreţi, consideraţi că am făcut egal cu Franţa şi am bătut România, tot patru puncte sunt. Vrem să ne menţinem pe primul loc în grupă până la finalul anului", a mai declarat Stange.

În schimb, atacantul Vitali Kutuzov spune că românii puteau câştiga. "Românii şi-au impus jocul, iar noi ne-am pliat după ei. Aşa, a fost mai simplu. Am jucat acasă şi ar fi trebuit să câştigăm, dar avem patru puncte în clasament şi mergem cu speranţă înainte. Această remiză nu e o tragedie. România s-a apărat compact, s-a protejat cu forţă. Înainte îl aveau pe Mutu, un jucător capabil să decidă singur soarta unui meci. Acum toţi jucătorii români au valoare egală. S-au apărat atent, ne-au blocat gurile de tun. Puteau câştiga dacă nu era Iuri Jevnov în poartă. Franţa are
altă forţă, dar se compară cu românii la organizarea defensivă", a subliniat Kutuzov.

Şi fundaşul Igor Șitov s-a declarat mulţumit de rezultat. "N-am primit gol, am acumulat patru puncte. Este un plus pentru echipa noastră, suntem optimişti. Adversarul a părut mai proaspăt, mai organizat, a făcut imposibilă construcţia noastră şi ne-a împiedicat să ajungem la finalizare. Ştiau că dacă ne lasă spaţii ar putea avea de suferit. Sigur, puteau profita de unele momente de slăbiciune ale noastre. După pauză, am fost mai puţin activi, am obosit. Am acordat mai multă atenţie fazei defensive, primul nostru gând a fost să păstrăm rezultatul. Românii ne-au făcut să comitem greşeli", a spus Șitov.

×
Subiecte în articol: echipa nationala