x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bosnia, suspendată! Dacă nu se schimbă nimic până pe 3 iunie, câştigăm la masa verde!

Bosnia, suspendată! Dacă nu se schimbă nimic până pe 3 iunie, câştigăm la masa verde!

01 Apr 2011   •   11:38
Bosnia, suspendată! Dacă nu se schimbă nimic până pe 3 iunie, câştigăm la masa verde!
Sursa foto: /Reuters
159167-2011-03-26t212048z-343188575-gm1e73r0ewk01-rtrmadp-3-soccer-euro.jpg

Federaţia Bosniacă de Fotbal (NSBIH) a fost suspendată temporar de către FIFA şi UEFA din toate competiţiile, informează AFP. Măsura a fost luată în urma refuzului modificării statutului federaţiei bosniace în conformitate cu recomandările celor două instituţii.

"Federaţia din Bosnia şi Herţegovina (NFSBIH) a fost suspendată de FIFA şi UEFA începând de azi, 1 aprilie. Decizia a fost necesară deoarece NFSBIH nu a adoptat un statut conform cu cerinţele minime ale FIFA şi UEFA până la 31 martie. La Adunarea Generală a NFSBIH de la 29 martie, doar 22 din cei 59 de delegaţi au votat pentru revizuirea statutului. În consecinţă, NFSBIH îşi pierde dreptul de membru cu efect imediat până la noi decizii. Naţionala Bosniei şi echipele de club nu vor mai participa în competiţiile internaţionale până când problema statutului nu va fi rezolvată", a anunţat UEFA, pe site-ul oficial, în această dimineaţă.

Comitetul executiv al UEFA şi FIFA se va întâlni în zilele acestea pentru a discuta care sunt paşii următori pe care oficialii fotbalului bosniac trebuie să îi urmeze dacă doresc ridicarea suspendării. UEFA şi FIFA au solicitat Federaţiei bosniace să-şi revizuiască statutul astfel încât forul fotbalistic să nu mai fie condus prin rotaţie, câte 18 luni, de trei preşedinţi după criterii interetnice (un sârb, un croat şi un musulman), ci de unul singur.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alături de România. Echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace, iar meciul retur este programat la 3 iunie, la Bucureşti.

Dacă statutul va fi modificat înaintea acelei date, suspendarea va fi ridicată imediat. În caz contrar, Bosnia va pierde meciul de la 3 iunie cu 3-0. Dacă nici după aceea nu se ia nici o măsură, UEFA poate exclude naţionala bosniacă din preliminarii la Comitetul Executiv din 16-17 iunie. În acest caz, Bosnia ar urma să piardă toate partidele din grupa D cu 3-0.

×