x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Când va semna Messi cu Barcelona? Cine stă în calea parafării noului contract?

Când va semna Messi cu Barcelona? Cine stă în calea parafării noului contract?

15 Iul 2021   •   20:00
Când va semna Messi cu Barcelona? Cine stă în calea parafării noului contract?

Întreaga presă spaniolă și mondială așteaptă cu nerăbdare informații oficiale despre un nou contract al lui Lionel Messi. Se pare că toți jurnaliștii spanioli sunt de părere că starul argentinian ar fi ajuns la o înțelegere cu Barcelona, însă noul contract are un opozant important.

În cursul dimineții de joi, întrebat de situația lui Messi, președintele grupării catalane, Joan Laporta, a răspuns telegrafic jurnaliștilor aflați în fața clubului: „Totul e bine”.

Motivul pentru care înțelegerea nu poate fi parafată are legătură cu regulile de fair play financiar în vigoare în La Liga, iar cel care urmărește cu atenție ca cluburile să nu încalce aceste reguli este chiar președintele La Liga, Javier Teas.

Pentru ca Barcelona să nu depășească un anumit prag cumulat al valorii contractelor, Messi ar trebui să accepte o retribuție mult diminuată față de contractul său anterior sau, clubul ar trebui să renegocieze în timp foarte scurt contractele celorlați jucători, fapt ce pare a destul de greu de realizat.

"Barça, depășește azi limita salarială pe care o are. Pentru a semna cu Messi, clubul va trebui să facă reduceri. Trebuie să facă un efort semnificativ de reducere a salariilor, pentru a se pute încadra lângă contractele pe care le-au convenit deja. Ne-au spus că lucrează deja la asta și suntem încrezători că o pot face ", a spus Tebas în urmă cu câteva zile.

Conform site-ului catalanez lesportiudecatalunya.cat, Leo Messi va continua să joace la Barça. Acordul dintre jucător și FC Barcelona este definitivat și ar putea fi anunțat joi sau vineri. Aceași publicație susține că acordul lui Messi cu Barça va fi valabil 5 sezoane, cu posibilitatea de a fi reziliat la cererea argentinianului după 2 ani.

Se pare că cele două părți au ajuns la un acord în ceea ce privește valoarea contractului, tot ceea ce rămâne de obținut este aprobarea lui Javier Teas.

Mediafax

×
Subiecte în articol: messi