x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Chelsea – Lille 2-0, în Liga Campionilor

Chelsea – Lille 2-0, în Liga Campionilor

23 Feb 2022   •   09:40
Chelsea – Lille 2-0, în Liga Campionilor
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Chelsea Londra și-a asigurat marți seara, pe Stamford Bridge, un avantaj de două goluri în prima manșă a optimilor de finală din Liga Campionilor, jucată împotriva francezilor de la LOSC Lille.

O victorie confortabilă cu 2-0 (1-0), care nu-i pune însă pe londonezi în siguranță, francezii prestând un joc curajos cu potențial de a răsturna situația în retur.

Kai Havertz a reluat cu capul cornerul executat de Hakim Ziyech, deschizând scorul după opt minute, iar Christian Pulisic a beneficiat de o cursă și o pasă superba a lui N'Golo Kante, în minutul 63, punctând a doua oară pentru Blues.

Atacantul Romelu Lukaku a fost doar rezervă, Havertz fiind principala amenințare ofensivă a lui Thomas Tuchel.

Înainte de a deschide scorul, germanul a fost aproape de a marca de două ori, o dată șutând puțin peste poartă, iar a doua oară execuția sa fiind anticipată bine de portarul Leo Jardim. Tot el s-a aflat în repriza secundă în situațai de a face dubla, cu un șut peste transversală, puțin înainte ca Pulisic să marcheze al doilea gol.

Singurele aspecte negative într-o seară bună pentru Chelsea și pentru managerul Thomas Tuchel au fost accidentările lui Ziyech și Mateo Kovacic, înainte de finala Cupei EFL de duminică, pe care londonezii o joacă împotriva lui Liverpool, pe Wembley.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor