x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Chivu a ieşit din silenzio stampa ca să-i ia apărarea lui Răzvan Lucescu

Chivu a ieşit din silenzio stampa ca să-i ia apărarea lui Răzvan Lucescu

06 Sep 2010   •   00:00

Deşi după amicalul cu Ucraina anunţase că nu mai vrea să vorbească cu presa din România cel puţin un an, căpitanul naţionalei, Cristi Chivu, a participat la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Belarus. Chivu a ţinut să-i ia apărarea selecţionerului Răzvan Lucescu în faţa atacurilor la care acesta a fost supus după remiza cu Albania din debutul preliminariilor.

"Am venit aici după o perioadă în care am decis să tac pentru că mă cuprinsese o lehamite. Vreau să spun că mi se pare incorect ca Răzvan Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut vreodată echipa naţională, să fie umilit. Am şi avem onoare, lucrăm cu unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut naţionala. Sunt aici pentru a-mi asuma şi a ne asuma rezultatul cu Albania şi pentru a înţelege că nu este vina antrenorului pentru că am avut 1-0 în minutul 80 şi am luat gol dintr-o fază fixă", a spus fundaşul lui Inter Milano.

"Trăiesc într-o ţară pe care încep să o înţeleg din ce în ce mai puţin. Îmi era uşor să renunţ, îmi spuneau oamenii că aş putea să-mi bag picioarele şi să trăiesc liniştit acasă alături de soţie şi de copii, dar sunt aici pentru că eu cred în naţionala României. Nu suntem o echipă de top, nu suntem Spania sau Brazilia, dar noi avem convingerea că putem face mai mult", a mai spus Chivu la conferinţa de presă.

"Suntem departe de a fi o naţiune corectă, departe de a fi oameni prietenoşi, departe de a fi un popor care îşi doreşte să crească şi să trăiască mai bine. La noi când îţi e mai greu, primeşti un şut în fund şi o lopată în cap. Ne zbatem în mocirlă şi dacă nu ne potolim, nu mai ieşim de acolo. Vorbim doar de dragul de a vorbi, de dragul de a face rău, vorbim pentru că nu putem tăcea. Fac un apel la oamenii de fotbal să înceteze şi să lase timpul să arate dacă suntem pe un drum bun sau nu", a acuzat Chivu.

"Şi la cluburi, ca şi la echipa naţională, lucrurile merg din ce în ce mai rău. La echipa naţională, jucătorii vin de la unele cluburi cu mari probleme psihice, le este teamă să se exprime şi le e frică de critici. Cer să fim lăsaţi în pace. Nu e posibil să existe oameni de fotbal care să critice tot timpul, nu e posibil să-l umilim pe Florescu după ce vine prima dată la echipa naţională, când vine Torje de ce nu e Bănel şi când e el de ce nu e Torje", a încheiat căpitanul naţionalei.

×
Subiecte în articol: echipa nationala