x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cinci jucători din naţionala Mexicului, suspendaţi pentru dopaj.

Cinci jucători din naţionala Mexicului, suspendaţi pentru dopaj.

10 Iun 2011   •   06:05
Cinci jucători din naţionala Mexicului, suspendaţi pentru dopaj.

Cinci jucatori ai nationalei Mexicului, care disputa in prezent Gold Cup in SUA, au fost suspendati dupa un control antidoping pozitiv, a anuntat, joi, secretarul general al Federatiei Mexicane de Fotbal (Femexfut), Decio de Maria.

"Acum vom trece prin etapa foarte dificila de a deschide o ancheta. Este un moment dezagreabil si dificil, dar trebuie sa respectam regulamentul. Credem ca la mesele din 18, 19, 20 mai, au mancat pui sau altfel de carne contaminate cu clenbuterol. Este supozitia de la care am plecat. Deocamdata nu vedem nici o neglijenta si nici responsabilitatea cuiva, in special a jucatorilor. Trebuie ca, in virtutea regulamentului, sa deschidem o ancheta care incepe din momentul in care jucatorii sunt suspendati. Continuam procedurile aplicabile in acest caz (analiza esantioanelor B). I-am anuntat pe presedintele Gold Cup, pe seful Concacaf si am informat FIFA prin departamentul sau juridic si medical", a declarat oficialul.

Concacaf a confirmat ca victoria Mexicului in fata echipei din El Salvador, scor 5-0, in primul tur la Gold Cup nu va fi pusa la indoiala.

Jucatorii suspendati sunt portarul Guillermo Ochoa (America), fundasii Francisco Javier Rodriguez (PSV Eindhoven) si Edgar Duenas (Toluca) si mijlocasii Antonio Naelson (Toluca) si Christian Bermudez (Atlante).

Controlul antidoping a fost efectuat la 21 mai, in randul a 14 jucatori.

×
Subiecte în articol: suspendare mexic dopaj fotbal international