x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Clubul spaniol Racing Santander va avea patron indian!

Clubul spaniol Racing Santander va avea patron indian!

20 Ian 2011   •   17:33
Clubul spaniol Racing Santander va avea patron indian!

147490-.jpgUn om de afaceri indian, Ahsan Ali Syed, a confirmat, joi, intenţia sa de a cumpăra clubul spaniol Racing Santander, în schimbul a 30 sau 40 de milioane de euro, operaţiunea urmând să aibă loc luni, 24 ianuarie, informează AFP.

"Sportul a fost mereu o bună ocazie pentru a investi, mai ales dacă ai pasiune şi visezi. Fotbalul nu este o simplă investiţie pentru mine, ci şi o pasiune personală. De aceea, mereu am visat să fiu proprietarul unui club de fotbal şi să privesc jocul echipei mele. Am studiat opţiuni din mai multe ţări, dar Spania este o ţară cu jucători extraordinari, iar Racing Santander este un club cu potenţial pe termen lung", a explicat magnatul indian într-un comunicat.

Tranzacţia se va încheia prin compania olandeză WGA Sports Holding B.V., care aparţine omului de afaceri indian. Ali Syed este preşedintele firmei Western Gulf Advisory (WGA), cu sediul în Bahrain, având activitate în domeniile petrol şi tehnologie.

Suma tranzacţiei nu a fost dezvăluită oficial, dar cotidianul regional El Diario Montanes afirmă că Ahsan Ali Syed va investi aproximativ 90 de milioane de euro în următorii cinci ani, dintre care 30 sau 40 milioane sunt alocate cumpărării.

În august 2010, Ali Syed a dorit să cumpere clubul englez Blackburn Rovers, dar nu a acceptat să plătească 480 milioane de dolari.

Racing Santander ocupă locul al 14-lea în campionat.

×