x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Coasta de Fildeş-Portugalia 0-0: S-au anihilat reciproc

Coasta de Fildeş-Portugalia 0-0: S-au anihilat reciproc

15 Iun 2010   •   00:00
Coasta de Fildeş-Portugalia 0-0: S-au anihilat reciproc
Sursa foto: /Reuters

Unul dintre cele mai aşteptate dueluri din faza grupelor, între două echipe echilibrate din punct de vedere valoric, s-a încheiat cu un scor alb, spre dezamăgirea celor care au luat loc în tribunele stadionului Nelson Mandela Bay din Port Elizabeth şi care aşteptat spectacol şi mai ales goluri.

Cea mai mare ocazie a meciului s-a consemnat în minutul 11, când Cristiano Ronaldo şi-a adus aminte că a fost cel mai bun fotbalist al lumii în 2008 şi a şutat aproape perfect de la 25 de metri, doar bara salvându-l pe portarul ivorian Barry de la un gol ca şi făcut.

În rest, în prima repriză s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, incursiunile în cele două careuri fiind rare şi lipsite de periculozitate. După pauză, jocul s-a mai animat, africanii au încercat să pună mai multă presiune pe linia de mijloc lusitană, iar Kalou a expediat primul şi ultimul şut spre poarta adversă al echipei sale, însă Eduardo a reţinut fără dificultate.

Absenţa din atacul portughez a lui Nani, cel cu care Ronaldo se înţelegea atât de bine pe vremea când cei doi erau colegi la Manchester United, a contat mai mult decât şi-ar fi dorit selecţionerul Carlos Queiroz. Acesta a încercat să schimbe câte ceva, i-a aruncat în luptă pe Simao şi Tiago, care însă nu au adus nimic în plus faţă de cei pe care i-au înlocuit, Danny şi Deco.

De partea cealaltă, tehnicianul Sven Goran Eriksson a răspuns cu Didier Drogba în locul lui Salomon Kalou, însă atacantul lui Chelsea, aplaudat la scenă deschisă în momentul intrării pe gazon, nu a apucat să arate prea multe în cele 25 de minute cât a jucat. Pe măsura trecerii timpului, ambele echipe au părut preocupate mai mult să nu piardă, astfel că şi acţiunile ofensive s-au mai rărit. Ronaldo şi-a mai încercat în două rânduri şansa, însă şuturile sale n-au nimerit nici măcar cadrul porţii.

Cifrele seci arată ce cele două echipe şi-au împărţit în mod egal posesia, raportul şuturilor la poartă a fost de 2-1 pentru portughezi, care au şi alergat mai mult decât adversarii lor. Singurul capitol la care ivorienii s-au aflat în "avantaj" a fost cel al faulturilor comise. Rezultatul lasă deschisă calea spre optimile de finală. Ambele echipe mai au de jucat cu Brazilia şi cu Coreea de Nord, nefiind exclus ca golaverajul să fie cel care va decide calificarea.


Drogba a jucat cu o atelă de protecţie
Aflat în pericol să rateze participarea la Cupa Mondială din cauza unei fracturi de cubis drept, care a necesitat şi o intervenţie chirurgicală efectuată la 5 iunie, căpitanul Coastei de Fildeş, Didier Drogba, şi-a revenit neaşteptat de repede, luând loc pe banca de rezerve la meciul cu Portugalia. Ivorianul a primit acceptul arbitrului uruguayan Jorge Larrioda să joace cu o atelă de protecţie, care a fost prezentată şi oficialilor portughezi la reuniunea de dimineaţă. Selecţionerul Sven Goran Eriksson a spus că va decide doar cu o oră înaintea jocului dacă îl va folosi pe atacantul de la Chelsea, însă până la urmă suedezul nu a vrut să rişte şi şi-a lăsat vedeta pe bancă.
×
Subiecte în articol: cm2010