Organizatorii au recunoscut ca anumite suprafete de joc au lasat de dorit, explicand acest lucru prin greseli de proiectare a stadioanelor si prin clima rece.
Desi nu s-a formulat inca nici o acuzatie oficiala, sunt tot mai multe voci care contesta starea unora dintre terenurile care au gazduit partide in cadrul Cupei Mondiale. NEMULTUMIRE. Concret, formatiile care au evoluat pana acum pe stadioanele din Köln, Gelsenkirchen si Hamburg au fost dezamagite de starea terenurilor, care s-au prezentat in conditii precare. "Gazonul era tare, iar iarba destul de rara. Daca faceai o alunecare sau cadeai in urma unui fault, era posibil sa nu te mai ridici de la pamant", a declarat ivorianul Didier Drogba, care a jucat cu reprezentativa Coastei de Fildes la Hamburg, in primul meci din grupa, impotriva Argentinei. Dupa ce criticile s-au inmultit si in presa, presedintele Comitetului de Organizare, Wolfgang Niersbach, a luat atitudine, recunoscand ca au fost probleme. "Lucrurile sunt mai delicate pe cateva arene. S-a lucrat la fel peste tot, cu aceiasi specialisti olandezi. PREVIZIUNE. Din pacate, se pare ca unele stadioane au fost proiectate gresit, fara sa tina seama de nevoia de ventilatie si de aerisire a terenurilor. Acestor deficiente li s-a adaugat si faptul ca luna mai a fost extrem de rece in vestul Germaniei, de altfel singura zona unde ne confruntam cu asemenea probleme", a afirmat oficialul.
VIITOR
|
Discutiile despre nivelul gazoanelor au ajuns si la urechile responsabililor FIFA. "Totul a fost facut aproape
perfect pana acum, dar e clar ca pe viitor trebuie sa gasim alternative, iar principala tinta este iarba artificiala. La editia viitoare a CM, din 2010, in Africa de Sud, ne putem confrunta cu probleme asemanatoare, pentru ca atunci va fi iarna in emisfera sudica", a afirmat Markus Siegler, oficial FIFA.
|
Citește pe Antena3.ro