x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Ligii Angliei: Liverpool se califică la penaltyuri. Chelsea și Spurs sunt și ele în semifinale

Cupa Ligii Angliei: Liverpool se califică la penaltyuri. Chelsea și Spurs sunt și ele în semifinale

23 Dec 2021   •   09:20
Cupa Ligii Angliei: Liverpool se califică la penaltyuri. Chelsea și Spurs sunt și ele în semifinale

Sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei s-au încheiat miercuri seara cu meciurile Brentford – Chelsea, Liverpool – Leicester și Tottenham – Westham. Arsenal se calificase marți cu un categorig 5-1 împotriva lui Sunderland.

Brenford – Chelsea 0-2 (0-0)

Campionii europeni au avut ușoare emoții în tentativa de a prinde un loc în careul de ași, având nevoie de 80 de minute pentru a deschide scorul, cu un autogol al lui Jansson. Au majorat apoi, peste 5 minute, dintr-un penalty transformat de Jorginho.

Tuchel a început cu o parte din rezerve, însă în repriza secundă s-a văzut nevoit să introducă oamenii de bază, James, Jorginho, Mount, Kante și Pulisic făcând în cele din urmă diferența.


Liverpool – Leicester 4-3, 3-3 (1-3)

A fost cel mai animat meci al serii, în condițiile în care cormoranii erau conduși la pauză cu 3-1, prin golurile marcate de Vardi (min. 9 și 13) și Madison (min. 33, pentru oaspeți, și Oxlade-Chamberlain pentru gazde.

Liverpool a redus diferența cu golul lui Diogo Jota (2-3, min. 68), Minamino ducând meciul în prelungiri, cu reușita din minutul 90+5.

În prima serie de lovituri de departajare, lovitura lui Thomas a fost apărată de Kelleher, în timp ce Minamino a șutat peste poartă. Calificarea a fost decisă în cea de a șasea serie, în care Bertrand a executat neglijent, fiind din nou ghicit de Kelleher.


Tottenham – Westham 2-1 (2-1)

Toate golurile meciului s-au marcat în prima repriză, gazdele punctând prin Bergwijn și Lucas Moura, în timp ce Bowen a marcat pentru Westham. Spurs s-a consolat cu această victorie, după ce săptămâna trecută aflase că a fost eliminată din Coference League.

Semifinalele au loc la începutul lunii ianuare, în sistem tur-retur, în următoarea configurație: Tottenham - Chelsea și Liverpool – Arsenal.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa angliei