x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Medicul echipei Rusiei, declaratie INCREDIBILA!

Cupa Mondiala 2018: Medicul echipei Rusiei, declaratie INCREDIBILA!

10 Iul 2018   •   11:20
Cupa Mondiala 2018: Medicul echipei Rusiei, declaratie INCREDIBILA!

CUPA MONDIALA DE FOTBAL 2018. Fotbaliştii ruşi nu s-au dopat în timpul Cupei Mondiale, dar au folosit amoniac, a declarat medicul echipei Rusiei, după ce presa germana a dezvăluit că elevii lui Cercesov jucătorii ruşi au inhalat amoniac înaintea victoriei cu Spania, din optimile de finală, precum şi la pauza meciului din sferturile de finală, pierdut în faţa Croaţiei.

 

"Este vorba de un simplu amoniac, cu care sunt îmbibate bucăţi de bumbac şi apoi se inhalează. Acest lucru îl fac mii de sportivi pentru a se revigora şi se utilizează de decenii", a spus Bezuglov, subliniind ca substanta "nu se foloseşte doar în sport, ci şi în viaţa cotidiană, când oamenii îşi pierd cunoştinţa sau se simt slăbiţi". 

"Amoniacul este folosit doar pentru mirosul puternic pe care îl eliberează. Puteţi merge la orice farmacie, să cumpăraţi bumbac şi amoniac. Acest lucru nu are nimic de-a face cu dopajul ", a explicat Bezuglov. 

Presa germană a fost cea care a semnalat utilizarea amoniacului de către jucătorii ruşi, însă atât Sueddeutschet Zeitung cât şi Bild au subliniat că acesta îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi capacitatea pulmonară, însă nu este o substanţă interzisă de reglementările antidoping ale FIFA. 

Nu este pentru prima oară când fotbalul rus este suspectat de dopaj. În 2016, FIFA a deschis o investigaţie, după ce numele a 11 jucători din această ţară au fost citate în raportul McLaren al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA).  Printre fotbaliştii respectivi figura şi fundaşul central al echipei Rubin Kazan, Ruslan Kambolov, care a fost convocat pentru Cupa Mondială 2018, însă a fost înlocuit în ultimul moment cu veteranul Serghei Ignaşevici. AGERPRES

×