x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Danemarca s-a calificat în cea de a doua semifinală la EURO 2020

Danemarca s-a calificat în cea de a doua semifinală la EURO 2020

03 Iul 2021   •   21:55
Danemarca s-a calificat în cea de a doua semifinală la EURO 2020

Ziua a doua a fazei sferturilor de finală de la EURO 2020 a debutat cu partida dintre Cehia și Danemarca, pe Stadionul Olimpic din Baku. Danemarca s-a calificat în semifinală, după ce a învins cu 2-1 (2-0) și își așteaptă adversara, câștigătoarea meciului Anglia – Ucraina.

Meciul a început cu un gol rapid marcat de danezi, după ce centrarea din cornerul executat de Jens Stryger Larsen a fost reluată cu capul în poartă de Thomas Delaney (0-1, min. 5).

Danezii au continuat ofensiva și același Delaney, aflat la capătul centrării aceluiași Larsen, a trimis puțin pe lângă poartă din poziție ideală.

Cehia a trecut pe lângă egalare, în minutul 22, portarul danez Kasper Schmeichel respingând în corner șutul din careu al lui Tomas Holes.

Danezii au majorat scorul în minutul 42, Kasper Dolberg reluând în poartă centrarea perfectă în adâncime trimisă de Joakim Maehle.

La reluare, cehii au relansat partida, Patrik Schick marcând din careu, după centrarea lui Vladimir Coufal (1-2, min. 49).

A fost cel de al 5-lea gol al cehului la EURO 2020, cu care l-a egalat pe Ronaldo în fruntea clasamentului golgheterilor.

Danezii rămân periculoși și mai bifează câteva ocazii importante la poarta adversă, Yussuf Poulsen și Joakim Maehle punându-l la încercare pe Tomas Vaclik.

Cehii nu au mai avut nici claritatea nici energia necesară pentru a mai pune probleme pe final, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru Danemarca.

Adversara danezilor din semifinală urmează a fi stabilită în urma ultimului sfert de finală, dintre Anglia și Ucraina, care se joacă pe Stadio Olimpico din Roma.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: euro 2020