x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international David Beckham răspunde criticilor privind rolul de ambasador al Cupei Mondiale din Qatar

David Beckham răspunde criticilor privind rolul de ambasador al Cupei Mondiale din Qatar

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   18:30
David Beckham răspunde criticilor privind rolul de ambasador al Cupei Mondiale din Qatar

Legenda lui Manchester United și a Angliei, David Beckham, a răspuns la criticile pe care le-a atras în calitate de ambasador al Cupei Mondiale din 2022. Fostul căpitan al Anglie ar fi încheiat un contract de 150 de milioane de lire sterline pentru deveni imaginea oficială a turneului din Qatar.

În urma acordului respectiv, implicarea lui Beckham a fost pusă sub semnul întrebării de unii contestatari, în contextul în care dosarul Qatarului privind drepturile omului a fost pus în centrul atenției Fostul superstar de la United și Real Madrid - care este acum coproprietar al francizei MLS Inter Miami - este ferm convins că implicarea sa în competiția mondială a fost menită să fie o "forță a binelui".

Un purtător de cuvânt al lui Beckham a declarat, citat de GOAL: "David a fost implicat într-o serie de Cupe Mondiale și alte turnee internaționale majore, atât ca jucător, cât și ca ambasador și a crezut întotdeauna că sportul are puterea de a fi o forță pentru binele lumii. Fotbalul, cel mai popular sport la nivel mondial, are o capacitate reală de a aduce oamenii împreună și de a contribui cu adevărat la comunități.

"Înțelegem că există puncte de vedere diferite și puternic susținute în ceea ce privește angajamentul în Orientul Mijlociu, dar considerăm pozitiv faptul că dezbaterea privind problemele cheie a fost stimulată direct de organizarea primei Cupe Mondiale în regiune. Sperăm că aceste conversații vor duce la o mai mare înțelegere și empatie față de toți oamenii și că se vor realiza progrese."

Cupa Mondială din 2022 se apropie acum de final, Argentina urmând să înfrunte duminică Franța într-o finală așteptată cu nerăbdare, în care Lionel Messi se va confrunta cu coechipierul său de la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe.

În paralel, presa britanică sugerează că Beckham ar putea fi implicat într-un consorțiu care lansează o ofertă pentru a prelua controlul asupra Manchester United de la familia Glazer - proprietarii americani de pe Old Trafford arătându-se deschiși la eventuale oferte de preluare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: david beckham Cupa Mondiala Qatar