x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League. Astra şi Botoşani joacă azi primele meciuri din turul 2 preliminar

Europa League. Astra şi Botoşani joacă azi primele meciuri din turul 2 preliminar

16 Iul 2015   •   17:26
 Europa League. Astra şi Botoşani joacă azi primele meciuri din turul 2 preliminar
Sursa foto: Marius Şumudică, antrenorul echipei Astra Giurgiu

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de conducerea echipei Astra Giurgiu, jucătorii echipei antrenate de Marius Şumudică au ajuns la Inverness cu o cursă charter, al cărui orar de zbor a fost uşor perturbat de greva controlorilor de trafic, dar elevii lui Marius Şumudică au 'bifat' deja etapele premergătoare partidei, respectiv cazarea la Hotelul 'Colomba', antrenamentul oficial pe arena din Inverness, acomodarea cu clima, pentru că în Scoţia sunt maximum 16 grade Celsius, iar episoadele de vreme bună se intercalează cu cele de ploaie, conferinţa de presă, şedinţele de studiu video.

În acelaşi comunicat de presă se arată că fotbaliştii Astrei sunt 'încrezători, responsabili, pregătiţi, înainte de dubla cu scoţienii de la Inverness', meci cu care debutează în preliminariile actualei ediţii din Europa League, prima manşă fiind joi seara, de la ora locală 19,45 (21,45 în România).

La conferinţa de presă de dinainte de meci, Marius Şumudică a mers alături de Valerică Găman, primul fiind la debutul său ca tehnician într-un meci împotriva unei echipe britanice.

'Au un stil care echipelor balcanice le poate pune probleme, dar eu cred că suntem capabili ca în această dublă să ne impunem jocul. Sunt şanse egale, acum, la calificare, balanţa va înclina în favoarea aceluia care munceşte mai mult, care se luptă, care îşi pune în valoare calităţile, iar eu ştiu că am jucători de calitate', a declarat tehnicianul Astrei la conferinţa de presă de la Inverness.

Valerică Găman şi-a exprimat speranţa că se va repeta parcursul din sezonul trecut, când Astra a ajuns în grupe, după ce, acum doi ani, se oprise în play-off. 'Avem avantajul unui meci oficial în plus, până la manşa retur vor fi două chiar, iar eu ca apărător, normal, îmi doresc să nu luăm gol, în primul rând', a declarat în faţa scoţienilor Valerică Găman.

Astra contează pentru acest meci, pe acelaşi lot care l-a utilizat şi în partida de campionat cu Concordia Chiajna, cu aceeaşi excepţie, Alibec, accidentat din perioada de pregătire.

FC Botoşani o întâlneşte în această seară, de la 22:00, pe Legia Varşovia (Polonia), tot în deplasare, în meciul contând pentru turul 2 preliminar din Europa League.

Sursa: Agerpres

×