x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fanii lui Chelsea au scandat numele lui Abramovici înaintea meciului cu Burnely

Fanii lui Chelsea au scandat numele lui Abramovici înaintea meciului cu Burnely

05 Mar 2022   •   21:30
Fanii lui Chelsea au scandat numele lui Abramovici înaintea meciului cu Burnely
Sursa foto: chelseafc.com

Fanii lui Chelsea au scandat sâmbătă numele patronului rus Roman Abramovici în timpul minutului de aplauze din debutul meciului din deplasare, cu Burnley, moment dedicat solidarității cu Ucraina.

Gesturi de susținere a Ucrainei au fost făcute sâmbătă înainte de startul meciurilor din Premier League, iar pe stadionul lui Burnley a fost afișat sloganul "Football Stands Together" și steagul Ucrainei pe un ecran mare.

Abramovici a anunțat miercuri că scoate clubul la vânzare, în contextul în care în Marea Britanie se fac tot mai multe presiuni pentru ca acesta să fie supus unor sancțiuni, în urma invaziei Rusiei în țara vecină.

În timp ce fanii din stadion, inclusiv suporterii oaspeți ai lui Chelsea, au stat în picioare și au aplaudat alături de jucători, înainte de startul meciului, fanii lui Chelsea au început să scandeze numele proprietarului, iar fanii lui Burnley au huiduit ca răspuns.

Abramovici a preluat conducerea clubului Chelsea în 2003, iar de atunci clubul londonez a înregistrat cele mai semnificative succese din istoria sa.

Rusul le-a spus colaboratorilor săi să înființeze o fundație caritabilă în beneficiul "tuturor victimelor războiului din Ucraina", care ar urma să primească toate veniturile nete din vânzare.

×