x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fanii lui Standard Liege vor să cumpere clubul.

Fanii lui Standard Liege vor să cumpere clubul.

17 Iun 2011   •   07:32
Fanii lui Standard Liege vor să cumpere clubul.

Suporterii echipei Standard Liege, preocupati de o viitoare schimbare in actionariatul recentei castigatoare a Cupei Belgiei, au lansat pe Internet o actiune in vederea cumpararii clubului, initiativa ce s-a bucurat de numeroase sustineri, informeaza AFP.

Ca urmare a deciziei actionarului majoritar, Margarita Louis-Dreyfus, de a-si vinde actiunile, fosta echipa a lui Loti Boloni, care a incheiat campionatul Belgiei pe locul 2, se afla in cautarea unui nou proprietar.

Potrivit presei belgiene, valoarea clubului este estimata la 32 de milioane de euro. Vaduva lui Robert Louis-Dreyfus detine 75 la suta din actiuni.

Societatea olandeza Value8, specializata in gestionarea fondurilor de investitii, s-a declarat candidata pentru cumpararea clubului. Perspectiva cumpararii clubului de catre Value8 ii preocupa insa pe suporteri, care considera ca obiectivele fondului olandez "sunt exclusiv financiare".

Fanii au lansat un apel privind punerea la punct a unui sistem de tip "socios" (suporteri proprietari), cum exista la marile cluburi spaniole. Joi dupa-amiaza, la 24 de ore de la lansarea apelului, pe site-ulhttp://nousvoulonsracheterlestandard.be s-au inregistrat deja un milion de promisiuni privind cumpararea de actiuni.

×
Subiecte în articol: standard liege fotbal international