x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA a înfiinţat un comitet pentru rezolvarea situaţiei Bosniei

FIFA a înfiinţat un comitet pentru rezolvarea situaţiei Bosniei

12 Apr 2011   •   20:35
FIFA a înfiinţat un comitet pentru rezolvarea situaţiei Bosniei
Sursa foto: /Reuters
160878-2011-03-26t212633z-1599958418-gm1e73r0f7t01-rtrmadp-3-soccer-euro.jpgComitetul de Urgenţă al FIFA a decis înfiinţarea unui comitet de normalizare, pentru a încerca rezolvarea situaţiei federaţiei de fotbal din Bosnia-Herţegovina, în prezent suspendată. Activitatea acestui comitet, format din şase personalităţi ale fotbalului bosniac, începe imediat. Rolul acestuia este de a pregăti şi convoca o adunare generală, unde delegaţii ar urma să adopte statute şi să rezolve chestiunile aferente până la 26 mai 2011.

Federaţia de Fotbal din Bosnia (NSBIH) a fost suspendată la 1 aprilie de FIFA şi UEFA pentru că nu şi-a adoptat statutul în conformitate cu recomandările acestor instituţii şi are termen până la finalul lunii mai să rezolve problema pentru a permite echipei naţionale să rămână în cursa pentru calificarea la Euro-2012.

FIFA şi UEFA cer ca NSBIH să fie condusă de un singur preşedinte şi nu de o preşedinţie tripartită compusă, în baze etnice, de membri croaţi, musulmani şi sârbi.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alături de România. La 26 martie, echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace, care a devenit favorită la ocuparea celui de-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentru calificare. Bosnia va avea următorul meci oficial internaţional cu România, la 3 iunie.

×