x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Forlan: "E spectaculos să termini în primele patru"

Forlan: "E spectaculos să termini în primele patru"

11 Iul 2010   •   00:00
Forlan: "E spectaculos să termini în primele patru"
Sursa foto: /Reuters

Uruguayenii sunt foarte mulţumiţi de rezultatul obţinut la Cupa Mondială, chiar dacă au pierdut ultimele două meciuri jucate la turneul final. Diego Forlan, starul "celeştilor", este bucuros că naţionala sa s-a întors, după 40 de ani, în elita fotbalului mondial, informează AFP.

"Să termini în primele patru, e spectaculos. La început, nu credeam că ne vom bucura de acest moment. Am vrut să ajungem în finală, dar nu s-a întâmplat aşa, însă tot ne bucurăm pentru această Cupă Mondială, unde am disputat şapte meciuri. Am vrut apoi să terminăm pe locul trei, dar rămânem bucuroşi. Am făcut o treabă foarte bună, acum s-a terminat şi trebuie să ne odihnim. Este spectaculos să vezi atâtea tricouri şi steaguri cu Uruguay", a spus Forlan.

Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, a declarat că formaţia lui a demonstrat de-a lungul competiţiei că se poate compara cu orice reprezentativă mare a lumii. "Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu orice echipă, pentru că nu există o echipă mai bună care să nu fie prezentă aici. Am încercat să fim o echipă modernă, de nivelul competiţiei. Am fost foarte buni în defensivă, am reuşit în unele meciuri să atacăm şi mai mult, să punem în pericol adversarul", a spus Tabarez.

"Suntem conştienţi că am fost o surpriză. Poate suntem încă sub cele trei echipe, dar nu foarte departe de ele. Drumul a fost creat, vom încerca să progresăm alături de tinerii noştri. Au fost decenii de când n-am ajuns aici, iar acum, dacă ne vom îmbunătăţi încă puţin, vom putea juca un rol important în competiţiile internaţionale", a mai spus Tabarez.

×
Subiecte în articol: cm2010