x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fostul antrenor de la Chelsea și Tottenham a fost numit la conducerea echipei naționale a SUA

Fostul antrenor de la Chelsea și Tottenham a fost numit la conducerea echipei naționale a SUA

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   11:30
Fostul antrenor de la Chelsea și Tottenham a fost numit la conducerea echipei naționale a SUA
Sursa foto: Hepta

Mauricio Pochettino, fostul tehnician de la Chelsea și Tottenham, a fost numit antrenor principal al echipei naționale de fotbal a SUA.

Mauricio Pochettino este al 10-lea antrenor principal al SUA în 14 ani și a fost angajat la aproape patru luni după ce a părăsit echipa Chelsea pe care a antrenat-o un sezon. El va conduce echipa americană la Cupa Mondială din 2026, găzduită chiar de SUA.

„Decizia de a mă alătura US Soccer nu a fost doar despre fotbal, ci despre călătoria pe care o fac această echipă și această țară. Energia, pasiunea și foamea de a realiza ceva cu adevărat istoric aici - acestea sunt lucrurile care m-au inspirat”, a transmis Pochettino prin intermediul unui comunicat.

Pochettino este primul antrenor străin al SUA de când Jurgen Klinsmann a preluat conducerea între 2011 și 2016. Argentinianul va „conduce echipa la Cupa Mondială FIFA 2026”, care va fi găzduită în SUA.

Pochettino a fost numit antrenor principal după ce echipa americană a fost eliminată din Copa America 2024 în faza grupelor, deși a fost gazda turneului. Fostul manager Gregg Berhalter a fost concediat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×