x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal - EURO 2020: UEFA a sancţionat Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi la meciurile de la Budapesta

Fotbal - EURO 2020: UEFA a sancţionat Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi la meciurile de la Budapesta

10 Iul 2021   •   21:00
Fotbal - EURO 2020: UEFA a sancţionat Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi la meciurile de la Budapesta

UEFA a decis ca selecţionata Ungariei să dispute următoarele sale două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor acestei ţări în timpul meciurilor din cadrul EURO 2020 disputate la Budapesta, a anunţat forul fotbalistic continental, citat de Reuters.

Incidentele s-au produs în timpul partidelor Ungariei din faza grupelor Campionatului European, împotriva echipelor Portugaliei, Franţei Germaniei, toate trei disputate pe stadionul Puskas Arena.

UEFA a pedepsit Federaţia ungară de fotbal cu disputarea următoarelor trei meciuri din competiţiile UEFA cu porţile închise, însă pentru al treilea joc sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de doi ani.

Federaţia de la Budapesta a fost condamnată, de asemenea, la plata unei amenzi de 100.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi, care au afişat între altele bannere anti-LGBT la meciurile din cadrul competiţiei continentale.

De asemenea, UEFA a obligat Federaţia ungară de fotbal să afişeze un banner cu mesajul "Equal Game" la următoarele meciuri fără spectatori ale selecţionatei sale.

Această sancţiunea forului european nu se va aplica însă la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022, organizate de FIFA şi nu de UEFA.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: uefa