x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Volkswagen renunţă la sponsorizarea cluburilor Schalke 04 şi Munchen 1860

Fotbal: Volkswagen renunţă la sponsorizarea cluburilor Schalke 04 şi Munchen 1860

10 Mar 2016   •   10:03
Fotbal: Volkswagen renunţă la sponsorizarea cluburilor Schalke 04 şi Munchen 1860

Producătorul german de automobile Volkswagen, puternic afectat de scandalul emisiilor poluante, a decis să nu mai prelungească parteneriatele cu cluburile de fotbal Schalke 04 Gelsenkirchen şi TSV Munchen 1860.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru cotidianul german Der Spiegel că "Volkwagen nu va prelungi contractele cu Schalke 04 şi Munchen 1860 la finalul sezonului în curs". Acordurile cu cele două grupări fotbalistice germane urmează să expire la 30 iunie 2016.

Reprezentantul Volkswagen nu a făcut, însă, nicio precizare în privinţa colaborării cu VfL Wolfsburg, echipa oraşul în care se află sediul companiei şi al cărei sponsor este, de asemenea, principalul constructor european de automobile.

Schalke 04 ocupă în acest moment locul 4 în prima ligă germană, iar în acest weekend ar putea urca pe podiumul din Bundesliga, sinonim cu calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, în cazul unei victorii în deplasare cu Hertha Berlin. TSV Munchen 1860 evoluează, în schimb, de mulţi ani în liga a doua germană.

Conform anumitor informaţii, principalul constructor european doreşte, în schimb, să sponsorizeze în continuare Cupa Germaniei, aşa cum a făcut-o începând din 2012.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
AGERPRES

×