x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalul mare începe în 2022 cu PSG-Real Madrid

Fotbalul mare începe în 2022 cu PSG-Real Madrid

de Adi Munteanu    |    15 Feb 2022   •   07:10
Fotbalul mare începe în 2022 cu PSG-Real Madrid
Sursa foto: Hepta

​​​​​​​Milioanele de iubitori ai fotbalului ar fi dorit ca meciul Messi-Benzema să se dispute mai târziu, în fazele superioare ale competiției. Totuși, sorții au ales ca marile orgolii să fie programate la duel în prima fază eliminatorie a Champions League chiar din februarie. Celălalt meci al zilei: Sporting - Manchester City.

Chiar dacă este nedrept ca una dintre cele două echipe să-și încheie cursa către cel mai râvnit trofeu continental, „țintarul” a ales ca în timpuria fază a optimilor să se întâlnească două dintre favorite să ajungă în finala Champions League. Comparând cu celelalte dueluri în care sunt împerecheate celelalte 14 echipe,  interesante mai sunt Inter Milano - FC Liverpool și Atletico Madrid - Man United, însă tot PSG - Real Madrid rămâne capul de afiș al etapei.

Momentul adevărului: Messi sau Benzema, Vinicius sau Mbappe

Dintre cei 22 de jucători se disting două dueluri de foc. Messi, câștigător controversat al Balonului de Aur din acest an în dauna lui Benzema, atacantul Realului a arătat o formă mai bună. Totuși, Benzema i-a luat apărarea lui Messi, care nu și-a confirmat încă valoarea la Paris, așteptându-se meci de meci ca Messi să fie același de la Barcelona: „Nu există nicio cale ca Leo Messi să nu se descurce bine. Acesta este doar un moment în care se adaptează. Nu marchează multe goluri, dar uitați totuși ce face pe teren. Nu poți critica așa un jucător. Oricine îl critică pe Messi nu prea înțelege fotbalul” , a spus Benzema pentru presa din Spania. Până acum, starul argentinian nu a avut decât câteva sclipiri fiind în umbra coechipierului Mbappe, adevăratul motor al echipei. În ceea ce-l privește pe Neymar, sunt puține mici să evolueze azi, el revenind după o accidentare, chiar dacă Mauricio Pochettino a declarat că brazilianul se antrenează normal în ultimele săptămâni. Un alt absent va fi Sergio Ramos, care ar fi jucat pentru prima oară împotriva fostei sale echipe din 2005, atunci când s-a transferat la Real de la Sevilla.

Casele de pariuri dau ca favorită echipa pariziană în primul rând că aceasta joacă pe teren propriu, pe Parc de Prince, dar PSG a arătat în meciurile de campionat foarte multe slăbiciuni în apărare.

Celălalt duel al reușitelor este cel dintre „viteziștii” Mbappe și Vinicius. Ambii sunt în mare formă și este posibil ca din vară să fie coechipieri la Madrid. „Venirea lui Mbappe ar însemna confiscarea Balonului de aur pentru următorii 10-12 ani de către el. El va face Realul și mai mare, iar Realul îl va face pe el cel mai mare”, l-a lăudat Vinicius pe Mbappe. Pe teren însă, va fi o mare rivalitate, miza este imensă pentru că pentru una din echipe va fi capăt de drum în această ediție de Champions League.

Pep Guardiola a promis trofeul în acest an

„Este momentul ca Manchester City să câștige Champions League. Ne pregătim de câțiva ani, am fost mereu aproape. Acum va veni și rândul nostru”, a declarat Guardiola înaintea deplasării la Lisabona pentru meciul cu Sporting. Londonezii sunt favoriți, nu doar pentru meciul de diseară și calificare în optimi, ci chiar pentru accederea în finală, cu o cotă bună și în victoria finală. Aceeași cotă o mai au Bayern, Chelsea și câștigătoarea dintre Real și PSG.

Inter Milano - Liverpool, duelul revenirilor

Interesant va fi și meciul de mâine, de la Milano, dintre Inter și Liverpool.  Ambele se află în linia a doua a șanselor la cucerirea UCL, însă sunt în acest moment în situații diferite în competițiile interne. Inter este într-o luptă strânsă pentru scudetto în Serie A, cu AC Milan și Napoli, în timp ce FC Liverpool și-a cam încheiat socotelile pentru titlul din Anglia, unde Manchester City este ca și campioană, iar Chelsea, ocupanta locului 3, este departe. „Cormoranii” lui Klopp sunt siguri de locul 2 și se vor concentra mai mult pe ce vor face în Europa.

În ceea ce privește pe Bayern, nu există griji în a trece de Salzburg, o eliminare în această fază ar fi o mare surpriză, chiar dacă în ultima vreme au avut câteva eșecuri surprinzătoare în Bundesliga. În UCL, Bayern este mereu o mare favorită.

Barcelona a ajuns în Liga a doua a Europei

Catalanii participă pentru prima oară în noua formulă Europa League, a doua competiție continentală, însă are o sarcină foarte grea, joi, contra lui Napoli. Ambele luptă pe două fronturi, campionat cu cupe europene și sunt printre favorite la cucerirea UEL.

×