x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franța se califică în semifinale. Harry Kane a ratat un penalty

Franța se califică în semifinale. Harry Kane a ratat un penalty

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   23:13
Franța se califică în semifinale. Harry Kane a ratat un penalty
Sursa foto: Hepta

Confruntarea istorică dintre „Leii britanici” și „Cocoșul galic”, din ultimul sfert de finală de la Campionatul Mondial din Qatar s-a încheiat sâmbătă seara cu calificarea Franței, care a învins Anglia, în timp regulamentar, cu 2-1 (1-0). Francezii se vor duela în penultimul act cu Maroc.

În primele 10 minute a plouat cu centrări în fața ambelor porți, contracarate cu succes de defensivele încă proaspete ale celor două combatante.

Jordan Pickford are prima intervenție importantă în minutul 11, la lovitura periculoasă de cap a lui Giroud.

Deschiderea scorului nu vine de la Mbappe, Giroud sau Griezmann, ci de la tânărul Aurelien Tchouameni, care reușește în minutul 17 un șut de la peste 20 de metri, foarte bine plasat lângă bara porții lui Pickford (0-1).

Ocaziile se mută apoi la poarta lui Lloris, care intervine salvator în două rânduri, la șuturile lui Luke Shaw și Harry Kane (min. 20 și 22).

A doua jumătate a primei reprizese desfășoară cu precădere la mijlocul terenului, tentativele de a amenința cele două porți fiind bine contracarate.

Anglia revenit mai bine montată de la vestiare și Jude Bellingham și Harry Maguire ratează pe rând câte o ocazie, în primele 5 minute.

Britanicii egalează de la punctul cu var, în minutul 54, prin căpitanul Harry Kane, după faultul în careu al autorului primului gol francez, Tchouameni (1-1, min. 54).

Harry Maguire e foarte aproape de a prelua conducerea când lovitura sa de cap a șters bara porții lui Lloris la exterior.

A venit din nou rândul lui Giroud să iasă la rampă. În primă fază șutul său din fața porții a fost blocat in extremis de Pickford, după care, golgheterul naționalei franceze a venit perfect la întâlnirea cu balonul centrat de Griezmann și a trimis cu capul în poarta engleză (1-2, min. 78).

Harry Kane devine antieroul engezilor, după ce ratează un nou penalty, executat neglijent, peste poartă, în minutul 81, irosind șansa de a egala și a duce eventual meciul în prelungiri.

Ultima fază importantă a meciului le aparține englezilor, lovitura liberă executată de Marcus Rashford trecând foarte puțin peste poarta lui Lloris.

Franța a învins în cele din urmă cu 2-1 obținând biletele pentru semifinala cu Maroc, ce va avea loc miercuri, 13 decembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×