x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franţa a dublat dispozitivul de securitate pentru meciul cu Scoţia, după atentatul de la Bruxelles

Franţa a dublat dispozitivul de securitate pentru meciul cu Scoţia, după atentatul de la Bruxelles

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   22:30
Franţa a dublat dispozitivul de securitate pentru meciul cu Scoţia, după atentatul de la Bruxelles
Sursa foto: Hepta

Dispozitivul de securitate prevăzut pentru meciul amical de fotbal dintre selecţionatele Franţei şi Scoţiei, programat marţi seară la Villeneuve-d'Ascq, a fost dublat ca urmare a atentatului care a avut loc luni la Bruxelles, a anunţat Ministerul francez de Interne, citat de L'Equipe

Doi suedezi au fost împuşcaţi mortal de un atacator, într-un posibil act terorist, înaintea partidei dintre selecţionatele Belgiei şi Suediei din preliminariile EURO 2024, care a fost oprită la pauză şi nu s-a mai reluat.

În cursul nopţii, controalele la frontiera franco-belgiană au fost întărite, pentru a preveni o eventuală fugă a principalului suspect, care a fost anihilat marţi dimineaţă.

Conform L'Equipe, 600 de membri ai forţelor de ordine vor fi desfăşuraţi în jurul stadionului Pierre-Mauroy din Villeneuve-d'Ascq. Iniţial, securitatea meciului trebuia să fie asigurată de trei unităţi mobile ale jandarmeriei franceze, fiecare având în componenţă câte 80 de jandarmi, însă numărul acestora a fost dublat, fiind completat cu efective locale.

În schimb, nu există preocupări speciale legată de situaţia din tribune, chiar dacă sunt aşteptaţi 1.700 de scoţieni, însă meciul nu a fost clasificat drept unul de risc ridicat de către Divizia naţională de luptă împotriva huliganismului.

Ambele echipe şi-au asigurat calificarea la EURO 2024.

×
Subiecte în articol: franta securitate meci scotia