x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Gazzetta dello Sport: Cea mai slabă echipă a Italiei din istorie

Gazzetta dello Sport: Cea mai slabă echipă a Italiei din istorie

25 Iun 2010   •   00:00
Gazzetta dello Sport: Cea mai slabă echipă a Italiei din istorie
Sursa foto: /Reuters

Presa italiană a criticat dur prestaţia echipei naţionale conduse de Marcello Lippi, eliminată de la turneul final al Cupei Mondiale după ce a terminat pe ultimul loc al Grupei F, cu doar două puncte. "Totul Negru! A fost eliminată cea mai slabă naţională a Italiei din toate timpurile. «Totul adevărat» am scris în urmă cu patru ani. Acum trebuie să scriem «totul negru». Suntem eliminaţi de la Cupa Mondială după ziua cea mai cumplită şi întunecată din istoria echipei naţionale de fotbal", a titrat cotidianul Gazzetta dello Sport pe prima pagină.

Publicaţia a adăugat că selecţionata italiană nu fusese niciodată eliminată din prima fază a unui turneu final fără să câştige măcar un meci: "Nu s-a întâmplat niciodată ca Italia să plece de la Cupa Mondială fără să câştige nici măcar o partidă. Lippi şi-a terminat mandatul de selecţioner cu un bilanţ dezastruos: două egaluri şi o înfrângere, cea de ieri cu modesta echipă a Slovaciei".

"Ruşine! A fost o Italie de neprivit. Vinovaţi sunt Lippi, jucătorii şi federaţia", a scris cotidianul Corriere dello Sport  în ediţia de vineri, în timp ce yiarul torinez TuttoSport a notat că Italia a fost eliminată "dramatic, dar meritat" de la CM: "«Mozzarelle Azzurre». Naţionala Italiei, care a fost învinsă de Slovacia (2-3), a terminat ultima într-o grupă câştigată de Paraguay şi se întoarece acasă dramatic, dar meritat".

Cotidianul La Reppublica a menţionată că naţionala Italiei nu a avut niciodată o prestaţie aşa de modestă la un turneu final: "«Azurri», ruşine şi lacrimi. Niciodată nu au fost aşa de slabi la un turneu final". De asemenea, publicaţia La Stampa a titrat "Mondialul ruşinii: Italia pleacă acasă", iar Corriere della Sera a scris pe prima pagină "Italia, înfrângere şi dezonoare".

×
Subiecte în articol: cm2010