x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Genk a câştigat titlul de campioană în Belgia.

Genk a câştigat titlul de campioană în Belgia.

18 Mai 2011   •   06:47

Racing Club Genk a castigat al treilea titlu de campioana a Belgiei, dupa ce a remizat, marti, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu Standard Liege, la care este legitimat si atacantul roman Gheorghe Grozav, in etapa a X-a, ultima a play-off-ului.

Fosta echipa a lui Ladislau Boloni a dechis scorul prin Mangala in minutul 45+3, iar Genk a reusit egalarea prin Kennedy, in minutul 78.

Cele doua echipe au terminat sezonul la egalitate de puncte, 51, dar Genk a fost avantajata de un punct din regulament. La inceputul play-off-ului, punctele acumulate in sezonul regulat se reduc la jumatate. Standard avea 24,5 puncte, dar a beneficiat de o rotunjire in plus si a pornit play-off-ul cu 25 de puncte. In caz de egalitate la finalul play-off-ului, echipa care a beneficiat de rotunjire in plus va fi defavorizata.

Clubul RC Genk a luat fiinta in 1988 prin fuziunea formatiilor Waterschei si Winterslag si a mai castigat titlul de campioana a Belgiei in 1999 si 2002.

Clasamentul final dupa disputarea play-off-ului se prezinta astfel: 1. RC Genk 51 puncte - campioana, 2. Standard Liege 51 puncte, 3. Anderlecht Bruxelles 44 puncte, 4. FC Bruges 43 puncte, 5. La Gantoise 33 puncte, 6. Lokeren 31 puncte.

Echipele RC Genk si Standard Liege vor evolua in preliminariile Ligii Campionilor, iar Anderlecht, FC Bruges si Westerlo, care va juca finala Cupei Belgiei impotriva celor de la Standard, vor participa in preliminariile Europa League.

×