x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania-Australia 4-0: Deutschland, über alles!

Germania-Australia 4-0: Deutschland, über alles!

13 Iun 2010   •   00:00
Germania-Australia 4-0: Deutschland, über alles!
Sursa foto: /Reuters

Înainte de începerea turneului final, mulți vedeau echipele Spaniei, Braziliei și Argentinei marile favorite la titlu. Dar, după ceea ce s-a întâmplat în această seară pe stadionul din Durban cu siguranță că ei își vor schimba opinia.

Tripla campioană mondială a făcut instrucție cu modesta națională a Australiei, pe care a bătut-o cu 4-0, cea mai categorica victorie inregistrata in primele opt meciuri de la acest Mondial. Germania şi-a păstrat astfel media de patru goluri înscrise în meciurile inaugurale de la Mondiale disputate din 1990 încoace. A fost un frumos cadou pe care jucătorii germani i l-au făcut selecționerului Joachim Low, aflat la meciul cu numărul 50 pe banca lui Mannschaft în cei 4 ani de când a preluat ștafeta de la Jurgen Klinsmann.

La numărul de ocazii pe care nemţii și le-au creat, scorul putea fi mult mai mare, însă şi aşa a fost depăşit acel 3-0 obţinut de panzere în faţa "cangurilor" la ediţia din 1974, găzduită chiar de Germania.

Au fost suficiente reușitele din prima repriză ale gemenilor golului, Podolski și Klose, pentru a ne da seama că acest meci nu poate avea o altă învingătoare. Pentru Klose a fost a 11-a reuşită la CM, egalându-l într-un clasament all-time pe Klinsmann. Atacantul lui Bayern Munchen a devenit cel mai bun marcator cu capul din istoria CM mai are nevoie de doar trei goluri pentru a egala recordul celui mai productiv jucător european la turneul final, care, coincidenţă, este tot german, reputatul Gerd Muller.

În partea a doua a întâlnirii, Muller și Cacau și-au făcut cadou la debutul lor la Mondial câte un gol, ex-brazilianul de culoare reușind acest lucru la prima atingere de balon după ce abia intrase pe teren.

Pentru livetext daţi click aici

×