x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Federația Germană de Fotbal cere o analiză pentru eșecul de la Cupa Mondială

Federația Germană de Fotbal cere o analiză pentru eșecul de la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   14:20
Federația Germană de Fotbal cere o analiză pentru eșecul de la Cupa Mondială

Federația Germană de Fotbal (DFB) va lansa săptămâna viitoare o rundă de discuții pentru a identifica motivele celui de-al doilea eșec consecutiv la Cupa Mondială, după ce echipa a fost eliminată din nou joi seară în faza grupelor.

Germania, cvadruplă campioană mondială - care va găzdui Campionatul European din 2024 - a fost eliminată de la Cupa Mondială, în ciuda victoriei cu 4-2 în fața Costa Ricăi în ultimul meci din Grupa E, părăsind competiția în faza grupelor pentru al doilea turneu consecutiv.

Germanii au sosit în Qatar hotărâți să își restabilească reputația pătată după eliminarea șocantă din faza grupelor din 2018. În schimb, au terminat pe locul trei în clasament, la egalitate de patru puncte cu Spania, dar cu un golaveraj mai slab, și se întorc acasă mai devreme pentru a se confrunta cu criticile propriilor suporteri.

"Vă puteți imagina că astăzi există o dezamăgire profundă", a declarat președintele DFB, Bernd Neuendorf, reporterilor, citat de Reuters, vineri pe aeroportul din Doha, în timp ce echipa se pregătea să se întoarcă acasă.

"Această eliminare este extrem de dureroasă. Dar trebuie să privim înainte și, prin urmare, vom conduce un proces privind modul în care vom aborda această problemă."

Germania va găzdui Euro 2024 și, după eliminarea șocantă de la Cupa Mondială, așteptările - și presiunea - tocmai s-a multiplicat.

Neuendorf a declarat că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu antrenorul echipei naționale Hansi Flick, cu managerul echipei, Oliver Bierhoff, și cu directorul executiv al Ligii Germane de Fotbal (DFL), Hans-Joachim Watzke, pentru a discuta despre eșecurile din ultima perioadă.

"Așteptarea este ca conducera sportivă să aibă o analiză sportivă a acestui turneu și să dezvolte, de asemenea, o perspectivă pentru viitor și pentru Euro 2024, care va avea loc pe teren propriu", a spus Neuendorf.

"Această analiză trebuie să includă și evoluția echipei naționale din 2018 încoace. Aceasta este cererea și pretenția pe care o avem. Apoi vom avea mai multe discuții".

Germanii au suferit o eliminare similară în primul tur la Cupa Mondială din 2018 din Rusia, cea mai timpurie eliminare din ultimii 80 de ani la acea vreme, dar echipa, cândva puternică la acest turneu, nu mai reușise niciodată până acum să nu câștige niciunul dintre primele două meciuri din grupă, ca în Qatar.

"Sunt un susținător puternic al unor procese clare și mă aștept să purtăm aceste discuții cu respect și în privat. Facem primul pas înainte de al doilea pas", a declarat Neuendorf.

Neuendorf, Flick și Bierhoff se vor întoarce în Germania într-o atmosferă de nemulțumire a fanilor și a presei, din cauza parcursului lor dezamăgitor, care a inclus o înfrângere în fața Japoniei în meciul de deschidere, o remiză 1-1 cu Spania și o victorie cu Costa Rica, care a venit prea târziu pentru a evita eliminarea în fața Spaniei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: germania cupa mondială analiza esec