x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Președintele FIFA își arată sprijinul pentru Umtiti și Banda după abuzurile rasiste

Președintele FIFA își arată sprijinul pentru Umtiti și Banda după abuzurile rasiste

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2023   •   20:20
Președintele FIFA își arată sprijinul pentru Umtiti și Banda după abuzurile rasiste

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a cerut fanilor să "îi facă să tacă pe toți rasiștii", după ce fundașul echipei Lecce, Samuel Umtiti, și coechipierul Lameck Banda au fost supuși unor insulte rasiale în timpul meciului de miercuri, pe teren propriu, cu Lazio.

Meciul a fost întrerupt timp de câteva minute, în timp ce pe stadion s-a făcut un anunț prin care se cerea încetarea scandărilor.

Infantino și-a arătat sprijinul pentru francezul Umtiti și zambianul Banda într-o postare pe rețelele de socializare.

"Solidaritate cu Samuel Umtiti și Lameck Banda - să strigăm tare și clar: Nu rasismului", a scris el ca text la fotografiile cu Umtiti și Banda.

"Fie ca marea majoritate a fanilor, care sunt oameni buni, să se ridice pentru a închide gura tuturor rasiștilor odată pentru totdeauna".

Fanii echipei gazdă au scandat numele lui Umtiti pentru a înăbuși abuzurile, iar președintele Lecce, Saverio Sticchi Damiani, a declarat că câștigătorul francez al Cupei Mondiale, care este împrumutat de la Barcelona, a cerut ca meciul să fie reluat.

Lecce a revenit din urmă și a câștigat meciul din Serie A cu 2-1, iar francezul Umtiti a părăsit terenul în lacrimi.

"Insultele rasiste au fost înecate de coruri de încurajare față de campionul nostru", a declarat Lecce într-un comunicat.

Umtiti a postat un mesaj pe Instagram în care a spus: "Doar fotbal, distracție, bucurie. Restul nu contează".

Lazio a precizat joi, într-o declarație, citat de Reuters: "În timpul meciului Lecce-Lazio, arbitrul a fost nevoit să întrerupă jocul din cauza scandărilor rasiste la adresa unui jucător al echipei gazdă.

"S.S. Lazio condamnă încă o dată autorii acestui gest josnic, rușinos și anacronic și va oferi, ca întotdeauna, cea mai mare cooperare autorităților pentru identificarea celor responsabili.

Suporterii lui Lazio nu sunt rasiști și nu pot fi asociați cu câțiva indivizi care dăunează grav imaginii clubului."

Clubul de origine al lui Umtiti, Barcelona, a emis, de asemenea, joi, o declarație de susținere pentru fundașul francez, afirmând că "se opune cu fermitate oricărei forme de violență, rasism, xenofobie și intoleranță".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gianni infantino