x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Greu de ucis în variantă ialomiţeană

Greu de ucis în variantă ialomiţeană

27 Iul 2010   •   00:00
Greu de ucis în variantă ialomiţeană
Sursa foto: /GSP.ro

Unirea Urziceni a obţinut în această seară, pe stadionul Steaua, un rezultat de egalitate, 0-0, în dificila partidă cu formaţia rusă Zenit Sankt Petersburg, în prima manşă a turului 3 preliminar din Liga Campionilor.

Pentru livetext daţi click aici

Rezultatul este cu atât mai meritoriu cu cât echipa antrenată de Ronny Levy a rezistat aproape o oră în inferioritate numerică. În minutul 36, Pădureţu a vrut să-i facă dreptate lui Arlauskis după ce acesta a fost busculat de Bîstrov deşi prinsese mingea şi l-a lovit cu capul în figură pe fotbalistul rus, gest pentru care a primit cartonaşul roşu din partea centralului lusitan Bruno Paixão.

Zenit a dominat jocul, mai ales după ce Unirea a rămas în 9 jucători de câmp, şi şi-a creat o sumedenie de ocazii la poarta bravului Arlauskis. Reduta ialomiţeană a rezistat eroic până la final şi a blocat orice tentativă de şut din interiorul sau din afara suprafeţei de pedeapsă a ruşilor.

Eforturile vicecampionilor României puteau să se năruie în minutul 89, atunci când Zenit a ratat cea mai mare ocazie a meciului. Aniukov a centrat perfect de pe dreapta pentru nou-intratul Kanunnikov, acesta a reluat balonul puternic cu capul, însă Arlauskis a avut un reflex formidabil şi a respins mingea în stâlpul drept al porţii, după care a reţinut-o în faţa portughezului Danny.

La finalul jocului, tehnicianul lui Zenit, italianul Luciano Spalletti, a lăudat evoluţia Unirii, spunând că "am fi putut obţine mai mult în această seară, însă am întâlnit o echipă bună care a luptat foarte mult şi s-a apărat foarte bine chiar şi în inferioritate numerică". "Unirea este o echipă experimentată care a ştiut să facă în aşa fel încât să nu se vadă că jucau în inferioritate", a mai spus Spaletti.

Iată componenţa celor două echipe:

Unirea: Arlauskis - P. Marin, Galamaz, Maftei, Bordeanu - Marinescu, Pădureţu, Paraschiv, Frunză (72 Onofraş) - Neaga (86 Rusescu), Bilaşco (90 Dale). Antrenor: Roni Levy.

Zenit: Malafeev - Aniukov, Meira, Lombaerts, Hubocan - Jirianov (59 Rosina), Şirokov, (70 Faizulin), Bîstrov (80 Kanunnikov), Denisov - Danny, Kerjakov. Antrenor: Luciano Spaletti.

Arbitri: Bruno Paixão - Jose Cardinal, João Santos (toţi din Portugalia)

Returul va avea loc pe 4 august, la Sankt Petersburg.

×
Subiecte în articol: Liga campionilor