x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Hagi explică de ce a plecat de la Galata: "Nu sunt un şerveţel!"

Hagi explică de ce a plecat de la Galata: "Nu sunt un şerveţel!"

01 Apr 2011   •   15:58
Hagi explică de ce a plecat de la Galata: "Nu sunt un şerveţel!"

Într-un interviu acordat cotidianului turc Sabah, Gheorghe Hagi explică motivele pentru care a decis să părăsească banca tehnică a echipei Galatasaray Istanbul după doar cinci luni de la instalare. Regele spune că a plecat cu capul sus şi crede că în acest al treilea mandat al său la Galata a fost criticat de multe ori pe nedrept.

"Aveam contract cu Galatasaray pe un an şi şase luni. La ultima mea întrevedere cu preşedintele clubului, Adnan Polat, acesta mi-a zis să rămân până la finalul sezonului. Însă, am decis să plec imediat. Nu sunt un şerveţel folosit pe care să-l arunci la coşul de gunoi. Am un nume şi mândrie", spune Hagi în interviul pentru Sabah, în care subliniază faptul că a fost criticat pe nedrept atât pentru transferurile făcute în iarnă, cât şi pentru rezultatele echipei.

"Am fost criticat pentru transferuri. Stancu este un tânăr foarte talentat, dar nimeni nu i-a dat timp să demonstreze. Chelsea a plătit 50 de milioane pe Torres şi nu a marcat încă nici un gol, pe când Stancu a înscris două şi se pregăteşte foarte bine. Şi pentru transferul lui Zapata am fost criticat, dar nu am pierdut din cauza lui", a punctat Hagi. "Apoi, nu am preluat o echipă bună pe care să o trag în jos! Echipa nu mergea nici când am venit eu, în octombrie, dar acum cred că arată mai bine. Cel puţin am reuşit să-i fac pe jucători să alerge mai mult, să fie mai bătăioşi", a continuat tehnicianul.

Hagi crede că situaţia ar fi fost alta şi dacă Galata nu ar fi avut parte de multe arbitraje ostile: "Am avut opt penalty-uri neacordate cât am fost eu la Galata. Cartonaşe, eliminări, toate deciziile erau împotriva noastră. După un meci, jucătorii mi-au zis: «Am făcut tot ce am putut, dar nu l-am învins pe arbitru». Aveau dreptate. În plus, am avut şi ghinion cu accidentările".

Gică Hagi crede că în ciuda rezultatelor nu a pierdut respectul suporterilor şi spune că şi problemele interne ale clubului l-au determinat să ia mai uşor decizia de a pleca. "Cel mai tare mă doare când văd că Galatasaray devine un club mic şi asta numai din cauza problemelor interne. Clubul se distruge din interior. Există spioni la echipă. Tot ce discutam apărea în presă a doua zi. După aceea, mulţi nu mai vorbeau în club despre nimic pentru că se fereau. Am încercat să rezolv şi această problemă, dar n-am avut destul timp", a încheiat "Regele".

Gică Hagi şi-a reziliat cokntractul cu Galatasaray pe 25 martie, de comun acord cu başkanii Galatei, şi va primi o compensaţie materială de 800.000 de euro. Dacă ar fi fost demis, ar fi trebuit să primească 1,75 milioane de euro.

×