x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Căpitanul Franței, Hugo Lloris, se retrage din fotbal la doar 36 de ani

Căpitanul Franței, Hugo Lloris, se retrage din fotbal la doar 36 de ani

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   23:05
Căpitanul Franței, Hugo Lloris, se retrage din fotbal la doar 36 de ani
Sursa foto: Hepta

Portarul și căpitanul naționalei de fotbal a Franței, Hugo Lloris, câștigător al Cupei Mondiale, și-a anunțat luni retragerea din fotbalul internațional, la vârsta de 36 de ani, spunând că vrea să petreacă mai mult timp cu familia sa.

Lloris a disputat un număr record de 145 de meciuri pentru Franța în perioada 2008-22, fiind căpitanul echipei de 121 de ori, de asemenea un record.

El a debutat la nivel internațional în 2008, jucând la Campionatul European din 2012, 2016 și 2020, precum și la turneele Cupei Mondiale din 2010, 2014, 2018 și 2022.

Lloris, portarul lui Tottenham Hotspur, a condus Franța la victorie la Cupa Mondială din 2018, înainte de a o duce din nou în finala din acest an din Qatar, unde a fost învinsă de Argentina.

"Vine un moment în care trebuie să știi cum să predai frâiele. Am spus mereu și mereu că echipa Franței nu aparține nimănui și trebuie să ne asigurăm cu toții că așa este, eu în primul rând", a declarat el într-un interviu pentru L'Equipe.

"Cred că echipa este pregătită să meargă mai departe. Există, de asemenea, un portar care este pregătit (Mike Maignan).

"Prefer să ies la apogeu decât să aștept un declin. Există, de asemenea, o alegere de familie, simt nevoia să petrec mai mult timp cu soția și copiii mei."

Pe lângă Cupa Mondială din 2018, Lloris a mai câștigat Liga Națiunilor din 2021 și a condus Franța în finala Campionatului European din 2016.

Antrenorul principal al Franței, Didier Deschamps, a declarat că Lloris se retrage la apogeu, în ciuda faptului că are încă un loc în echipa națională, dar a cerut fanilor să-i respecte decizia.

"Un mare slujitor al echipei franceze își ia rămas bun și aș vrea să aduc un omagiu carierei sale excepționale", a spus Deschamps.

"Dincolo de toate recordurile pe care talentul și profesionalismul său i-au permis să le doboare, dincolo de rolul esențial pe care l-a jucat în cele mai mari victorii ale noastre ... Hugo este o persoană remarcabilă la nivel uman.

"A fost o plăcere și o onoare pentru mine să fiu antrenorul său. Mi-aș dori ca toți antrenorii să aibă jucători ca el pe care să-i antreneze. Hugo are respectul și recunoștința mea. Îi doresc să fie fericit".

Din 2012, Lloris a jucat pentru echipa Tottenham din Premier League, unde este și căpitan. Anterior, el a evoluat pentru echipele din Ligue 1 Nice și Olympique Lyonnais.

Fostul său coechipier de la Spurs, Gareth Bale, și-a anunțat, de asemenea, luni, retragerea din fotbal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Hugo Lloris retrage fotbal