x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international În pofida controverselor și scandalului de corupție, Sepp Blatter a fost reales președinte al FIFA

În pofida controverselor și scandalului de corupție, Sepp Blatter a fost reales președinte al FIFA

29 Mai 2015   •   20:59
În pofida controverselor și scandalului de corupție, Sepp Blatter a fost reales președinte al FIFA

Elveţianul Joseph Blatter, la 79 ani, a fost reales ca preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), după ce prinţul iordanian Ali bin Al Hussein s-a retras înaintea celui de-al doilea al alegerilor desfăşurate vineri la Zurich, în cadrul Congresului forului mondial.

În primul tur, Joseph Blatter a obţinut 133 de voturi, în timp ce singurul său contracandidat, prinţul Ali bin Al Hussein, a strâns 73 de voturi. În aceste condiţii, turul doi era obligatoriu.

"Au fost distribuite 209 buletine, 206 au fost valide, era nevoie de 140 de voturi pentru a fi ales în primul tur, va exista deci un al doilea tur", a explicat Issa Hayatou, vicepreşedinte FIFA, responsabil cu procedura electorală.

Citește și: Sepp Blatter NU DEMISIONEAZĂ şi NU SE RETRAGE

Blatter se află la al cincilea mandat în fruntea FIFA, după ce a fost ales prima oară în 1998.

Joseph Blatter a promis, după realegerea sa, că va oferi succesorului său o FIFA ''mai puternică'' şi l-a felicitat pe prinţul Ali, care s-a retras înaintea turului doi al alegerilor.

''Trebuie să readucem FIFA unde îi este locul şi promit să dau succesorului meu o FIFA mai puternică'', a afirmat Blatter.

La alegerile din 2011, Joseph Blatter a obţinut aproape 90% din sufragii (186 de voturi din 203 exprimate), după ce singurul său contracandidat, preşedintele Confederaţiei Asiatice, Mohammed Bin Hammam, a fost constrâns să se retragă din cursă cu câteva zile înainte şi a fost suspendat pe viaţă pentru cumpărarea de voturi în campania sa electorală. agerpres.ro

×