x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Încă un pas spre glorie

Încă un pas spre glorie

de Delia Gomoescu    |    05 Iul 2010   •   00:00
Încă un pas spre glorie
Sursa foto: /Reuters

Spania s-a calificat în premieră în semifinalele CM



"La Roja" nu a avut o evoluţie strălu­cită în meciul cu sud-americanii, însă a fost încă o dată salvată de eroul David Villa, care cu cinci goluri marcate a devenit golgeterul CM după faza sferturilor. Spania şi Paraguay au fost însă egale la penalty-uri ratate. Mai întâi, Cardozo nu a reuşit să-l învingă pe Casillas de la punctul cu var. Apoi, după doar două mi­nute, Xabi Alonso a transformat iniţial o lovitură de pedeapsă, însă ar­bitrul a cerut repetarea ei, iar spa­niolul nu l-a mai bătut pe Villar.

La finalul întâlnirii, ibericii au recunoscut că jocul lor a cam lăsat de dorit. "A fost foarte greu. Am fi pu­tut juca mai bine, dar în final im­portant este că ne-am calificat. A fost un meci nebun, mai ales cu acele penalty-uri. La cel acordat para­gua­yenilor am fost foarte nervos. Aveam atât de multe responsabilităţi! Acum ne gândim la Germania, o mare echipă", a spus Casillas, celălalt erou al ibericilor. De partea cealaltă, Oscar Cardozo şi-a asumat întreaga vină pentru eşec: "Am ratat un penalty, nu-mi vine să cred! Am dat totul, dar mă simt vinovat: dacă marcam, me­ciul ar fi fost complet diferit".

Campioana europeană en-titre a reuşit în sfârşit să treacă de sferturi, fază în care s-a oprit în 1934, 1986, 1994 şi 2002. Prin calificarea în semifinale, Spania şi-a egalat cea mai bună performanţă la Mondiale, locul 4 ocupat în 1950, când turneul avea însă un format diferit. După ce a ce­lebrat victoria "istorică" de sâmbătă, presa iberică visează acum la un succes în faţa Germaniei. "Auf Geht's!" (Hai să-i batem!), a titrat cotidianul Publico, în limba germană.

×
Subiecte în articol: cm2010