x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Incidente grave la Buenos Aires după ce River Plate a retrogradat - video

Incidente grave la Buenos Aires după ce River Plate a retrogradat - video

27 Iun 2011   •   07:00
Incidente grave la Buenos Aires după ce River Plate a retrogradat - video

Cel putin 25 de persoane au fost ranite, intre care si mai multi politisti, in timpul incidentelor produse duminica, in jurul stadionului "Monumental" din Buenos Aires dupa remiza dintre River Plate si Belgrano, scor 1-1, in returul barajului de mentinere care a trimis River in liga a doua pentru prima data in 110 ani, informeaza AFP.

"Ciocnirile intre suporterii nemultumiti ai echipei River si fortele de ordine s-au soldat cu cel putin 25 de raniti, printre care si politisti. Aceste persoane au diverse rani, dar sunt in afara oricarui pericol", a declarat responsabilul serviciilor de urgenta din oras, Alberto Crescenti.

Meciul s-a incheiat in prelungiri, inainte de expirarea timpului regulamentar de joc. Arbitrul a pus capat partidei dupa ce fanii celor supranumiti "Milionarii" au aruncat pe teren cu mai multe obiecte, iar politia a fost nevoita sa intervina in forta.

Incidentele au continuat si in afara stadionului, intre sute de fani ai lui River si fortele de ordine masate in incinta si in jurul arenei. Suporterii au distrus mai multe magazine si masini, intre care si una a politiei, si au incendiat pubele. In stadion, dar si in afara lui, politia a utilizat tunuri cu apa pentru calma situatia. De asemenea, conform imaginilor televizate, au intervenit si politistii calare. Dupa doua ore de violente, politia a preluat controlul situatiei si a efectuat mai multe arestari.

Dupa meci, jucatorii s-au prabusit pe teren, in lacrimi, in timp ce adversarii de la Belgrano paraseau stadionul in huiduielilor suporterlor, care aruncau diverse obiecte. Fortele de ordine au folosit tunuri cu apa pentru a calma suporterii.

Aproximativ 2.200 de reprezentanti ai fortelor de ordine au fost mobilizati pentru meciul la care au asistat 50.000 de spectatori.

Circa 3.000 de suporteri ai formatiei Belgrano au fost nevoiti sa astepte mai mult de doua ore ca sa paraseasca stadionul pentru a evita incidentele cu suporterii echipei River Plate.

×