x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Javier Hernandez a "înţepat" Franţa la 56 de ani după bunicul său

Javier Hernandez a "înţepat" Franţa la 56 de ani după bunicul său

18 Iun 2010   •   00:00
Javier Hernandez a "înţepat" Franţa la 56 de ani după bunicul său
Sursa foto: /Reuters

Autorul primului gol în meciul câştigat de Mexic în faţa Franţei (2-0), Javier "Chicharito" Hernandez, nu este primul membru al familiei Hernandez care reuşeşte să înscrie în poarta "cocoşilor".

În urmă cu 56 de ani, la Mondialul găzduit de Elveţia, bunicul acestuia, Tomas Balcazar, marca în poarta naţionalei Franţei, însa Mexicul avea să piardă cu 3-2 printr-un gol primit în minutul 88.

"Mi-am adus aminte de bunicul meu în vestiar. Sper să pot vorbi repede cu el. Datorită familiei sunt ceea ce sunt şi pe teren, şi în afara lui", a declarat Hernandez după meciul cu "cocoşii".

În vârstă de 22 de ani, "El Chicharito" Hernandez este noua stea a fotbalului mexican. El va sosi la 1 iulie la Manchester United, echipă care l-a transferat de la Chivas Guadalajara în schimbul a 6 milioane de lire sterline. Hernandez va trebui să obţină apoi un permis de muncă în Anglia.

Tatăl lui Hernandez, Javier "Chicharo" Hernandez, a jucat pentru "azteci" la Cupa Mondială din 1986 găzduită chiar de Mexic, alături de actualul selecţioner al Mexicului, Javier Aguirre.

La începutul lunii iunie, Hernandez senior a demisionat din funcţia de antrenor al echipei de rezerve a clubului Chivas pentru a-şi putea însoţi fiul la turneul final. Iniţial, a încercat să obţină permisiunea conducerii clubului pentru a pleca în Africa de Sud, însă a fost refuzat, motiv pentru care a decis să demisioneze, cu 11 zile înainte de startul CM.

×
Subiecte în articol: cm2010