x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Jucătorii francezi s-au întâlnit cu un psiholog

Jucătorii francezi s-au întâlnit cu un psiholog

05 Oct 2010   •   00:00

Componenţii naţionalei de fotbal a Franţei s-au întâlnit, marţi după-amiază, cu un consilier psihologic, solicitat de selecţionerul Laurent Blanc pentru pregătirea psihică a jucătorilor convocaţi la lot, informează cotidianul L'Equipe. "Consilierul a sosit. Astăzi, jucătorii echipei Franţei s-au întâlnit cu acesta chiar înainte de a lua prânzul", scrie sursa citată.

Cotidianul L'Equipe menţionează că informaţia a fost confirmată de atacantul echipei Olympique Marseille, Loic Remy. "Ieri, antrenorul ne-a confirmat dorinţa sa de a face apel la serviciile unui consilier psihologic. Laurent Blanc ne-a explicat că şi el a recurs la serviciile unui astfel de consilier de-a lungul carierei sale. Personal, eu nu am avut nevoie niciodată de un psiholog, m-am descurcat fără. Însă este adevărat că în cariera unui fotbalist există momente bune şi momente mai puţin bune, iar unii jucători sunt mai fragili decât alţii", a precizat Loci Remy.

Selecţionerul Laurent Blanc a declarat, într-un interviu acordat pentru Journal du Dimanche, că vrea să angajeze un consilier psihologic pentru jucătorii din naţionala Franţei, a anunţat, duminică, L'Equipe. "Discut cu jucătorii la micul dejun, la biliard... Trebuie să facem acest lucru, dacă nu, jucătorul se închide în el. Este mult mai important ce are să-mi spună el, decât ce am eu ce să-i spun. Suntem primii psihologi. Nu este baza meseriei noastre, dar devine tot mai mult. De altfel, vreau un consilier psihologic pentru echipa Franţei", a declarat Blanc.

×
Subiecte în articol: echipa nationala